Τρίτη 20 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΓΑΥΔΟΣ
«Η φοιτήτρια θα ήταν ζωντανή αν έφτανε εγκαίρως σε νοσοκομείο»

Κόλαφος στο κυβερνητικό αφήγημα της «ενίσχυσης του ΕΚΑΒ» η ιατροδικαστική εξέταση για την 25χρονη

«Αρχικά, τα τραύματά της θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί χωρίς καν χειρουργική επέμβαση! Με μια απλή τοποθέτηση συσκευασίας αποσυμφορισμού αιμοπνευμοθώρακα, η οποία τοποθετείται στο ΤΕΠ κάθε νοσοκομείου, η φοιτήτρια σήμερα θα ήταν ζωντανή», ανέφερε σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο ιατροδικαστής Κρήτης Σταμάτης Μπελιβάνης, ο οποίος έκανε τη νεκροψία στην 25χρονη φοιτήτρια που ξεψύχησε μετά από τροχαίο στη Γαύδο, περιμένοντας αβοήθητη το ΕΚΑΒ για 7 ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι στη Γαύδο, όπως και στα περισσότερα μικρά νησιά και χωριά, η μοναδική δομή Υγείας είναι αγροτικό ιατρείο με έναν αγροτικό γιατρό, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ειδοποίησε για την ανάγκη αεροδιακομιδής. Ωστόσο το ελικόπτερο εμφανίστηκε πολλές ώρες αργότερα, όταν η κοπέλα είχε πια πεθάνει.

«Τα τραύματά της όχι μόνο δεν ήταν σοβαρά, αλλά αν έφτανε εγκαίρως σε νοσοκομείο, το κορίτσι θα μπορούσε να ζει σήμερα μόνο με μια παρέμβαση ακόμη και στα Επείγοντα (...) Οι κακώσεις της δεν ήταν καθόλου τρομακτικές. Η τραυματίας έζησε δύο με δυόμισι ώρες με ρήξη στον πνεύμονα. Αν το κορίτσι έφτανε εγκαίρως σε κάποιο νοσοκομείο, τώρα σίγουρα θα ζούσε», τόνισε ο ιατροδικαστής, επισημαίνοντας την τραγική απουσία ελικοπτέρου ΕΚΑΒ στην Κρήτη.

«Ολοι είχαν ενημερωθεί από τις 5.57 και δεν προσέφεραν ελάχιστη βοήθεια. Το κορίτσι κατέληξε εντελώς αβοήθητο. Αυτό εμείς οι νομικοί το λέμε ενσυνείδητη αμέλεια, γνωρίζεις αλλά δεν παρεμβαίνεις...», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της κοπέλας. Η οικογένεια διερευνά τη διαχείριση του περιστατικού από τα σωστικά μέσα λόγω της «εγκληματικής βραδύτητας».

Να σημειωθεί ότι το εξίσου «ενισχυμένο ΕΚΑΒ» μεταφράζεται και για αυτό το νησί σε καΐκι της γραμμής, που χρειάζεται 4 ώρες για να φτάσει στη Γαύδο από τα Χανιά και άλλες τόσες για να επιστρέψει, κι αυτό μόνο αν ο καιρός το επιτρέπει...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ