Τρίτη 20 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
Καταγγέλλει την εργοδοτική αυθαιρεσία σε μεγάλη εταιρεία του κλάδου

Την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας για να σταματήσει κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία της «ΜΙΜΙΚΟΣ - HQF» (Ομιλος Φιλίππου) σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων, ζητά με επιστολή του το κλαδικό Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας.

Το Συνδικάτο, στην επιστολή του, σημειώνει αρχικά τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού και τα δεκάδες κρούσματα σε εργαζόμενους που καταγράφηκαν τους προηγούμενες μήνες στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Νέα Αρτάκη Εύβοιας, τονίζοντας ότι τα όποια μέτρα πρόληψης πήρε η εργοδοσία, κάτω από τις παρεμβάσεις του Συνδικάτου, σταμάτησαν μετά από λίγο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα τονίζει ότι η εργοδοσία αρνείται να πληρώσει τις μέρες που οι εργαζόμενοι βγήκαν σε καραντίνα μετά από τεστ που έγιναν από ιδιωτικό εργαστήριο το οποίο κάλεσε η ίδια η εταιρεία, παρότι η νομοθεσία προβλέπει ρητά ότι ο εργοδότης καταβάλλει κανονικά το σύνολο των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών. Επίσης αρνείται να καταβάλει τις αποδοχές στους εργαζόμενους που δεν μπόρεσαν να προσέλθουν στην εργασία τους τη μέρα της κακοκαιρίας του Φλεβάρη, ενώ, σύμφωνα με το Σωματείο, η εργοδοσία της «ΜΙΜΙΚΟΣ» εκδηλώνει παράνομη, τιμωρητική και προσβλητική συμπεριφορά σε βάρος μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου που εργάζεται στο χώρο.

Μάλιστα, το Συνδικάτο κάνει γνωστό ότι προσέφυγε στο Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης του ΣΕΠΕ Ευβοίας, το οποίο κάλεσε την εταιρεία να δώσει απαντήσεις, χωρίς ωστόσο να ανταποκριθεί.

  • Την επιστολή του Συνδικάτου κατέθεσαν ως Αναφορά στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Χρήστος Κατσώτης.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ