Σάββατο 17 Απρίλη 2021 - Κυριακή 18 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
«Πιλοτικό άνοιγμα» με... πλοηγό το κεφάλαιο

Αίρονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί καραντίνας στη χώρα από την επόμενη βδομάδα για επισκέπτες από τα 27 κράτη - μέλη της ΕΕ και επιπλέον από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αφού με κριτήριο τα κέρδη των τουριστικών επιχειρηματικών ομίλων μπαίνει σε εφαρμογή το «δοκιμαστικό» άνοιγμα που επιχειρεί η κυβέρνηση, πριν από τη γενική άρση περιορισμών εισόδου στις 14 Μάη, όπως έχει ανακοινώσει επίσημα το υπουργείο Τουρισμού. Ετσι, κι ενώ η πανδημία στη χώρα είναι στο «κόκκινο» με καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων, ένα χρόνο μετά το αντίστοιχο περσινό άνοιγμα του Τουρισμού που έφερε τα γνωστά αποτελέσματα της υπερδιάδοσης, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα γίνονται δεκτοί ταξιδιώτες εφόσον έχουν εμβολιαστεί, αν και δεν έχει αποδειχθεί ότι οι εμβολιασμένοι δεν διασπείρουν τον ιό, ή αν έχουν κάνει PCR test. Ταυτόχρονα θα ξεκινήσει η λειτουργία 9 αεροδρομίων και συγκεκριμένα σε Κω, Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο, Κέρκυρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Ηράκλειο. Κι αν τώρα, στη «δοκιμαστική φάση», επιλέγεται ένα τέτοιο άνοιγμα, η ανησυχία είναι ακόμα μεγαλύτερη για το άνοιγμα δίχως όρους που, όπως φαίνεται, θα επιχειρήσει η κυβέρνηση τον επόμενο μήνα.

Μόνη απάντηση που δίνουν κυβέρνηση και ΕΕ ως «μέτρο προστασίας» είναι η έκδοση του «πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού», που συμφωνήθηκε την περασμένη βδομάδα, με το οποίο θα επιτρέπονται ταξίδια εντός της ΕΕ και το οποίο θα βεβαιώνει ότι ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί, έχει αναρρώσει από τη νόσο ή έχει αρνητικό διαγνωστικό τεστ. Μια διαδικασία που επιχειρεί να διαιωνίσει την ανυπαρξία ουσιαστικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά και να απαλλάξει από κάθε υποχρέωση λήψης μέτρων για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, ώστε να εξυπηρετηθούν τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στον Τουρισμό, στο Εμπόριο, στις Μεταφορές κ.λπ. Η επικινδυνότητα του εργαλείου αυτού, που θεσμοθετείται σε επίπεδο ΕΕ, επιβεβαιώνεται άλλωστε από το γεγονός ότι και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επισημαίνει το γεγονός πως δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ο εμβολιασμός εμποδίζει τη μετάδοση του ιού.

Χώρια από τα παραπάνω, με το πιστοποιητικό προστίθεται ένας ακόμα μηχανισμός ψηφιακού φακελώματος, με τη μαζική συλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση ιατρικών και άλλων δεδομένων από ΕΕ, κράτη, εργοδότες και ομίλους, παραβιάζοντας κατάφωρα θεμελιώδη δικαιώματα των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ