Σάββατο 17 Απρίλη 2021 - Κυριακή 18 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
2021 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Απεργία στον Πειραιά και συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη

Στον αγώνα και οι ναυτεργάτες που δεν θα λύσουν κάβο στις 6 Μάη

Απεργία για την Πέμπτη 6 Μάη έχει προκηρύξει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Σε ρυθμούς προετοιμασίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 6 Μάη σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και στα λιμάνια της χώρας κινούνται οι ναυτεργάτες. Ηδη, 13 ναυτεργατικά σωματεία αποφάσισαν ομόφωνα σε κοινή τους σύσκεψη να αποτελέσει η 6η Μάη μέρα ταξικού αγωνιστικού εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στην κατεύθυνση αυτή, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ καλούν με κοινή ανακοίνωση στην απεργία και σε απεργιακή προσυγκέντρωση (5.30 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη). Επίσης, καλούν τους ναυτεργάτες σε εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά την Πέμπτη 22 Απρίλη, στις 11 π.μ., στα γραφεία τους (Κολοκοτρώνη 132).

Συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη

Σωματεία και φορείς που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά οργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μάη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη. «Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Οι ανατροπές του αιώνα, η 10ωρη δουλειά, 135 χρόνια μετά την κατάκτηση του 8ωρου από την εργατική τάξη, δεν θα περάσουν», είναι το μήνυμα των συνδικάτων, που απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής. Το κάλεσμα μέχρι στιγμής υπογράφουν τα Συνδικάτα Μετάλλου, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Καθαριστών - Καθαριστριών, Ελαιουργοσαπουνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών, το Παράρτημα Πειραιά της Ενωσης Λογιστών Αττικής, η ΕΝΕΔΕΠ, τα Σωματεία Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία, Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, Οικοδόμων (Παράρτημα Πειραιά), Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων (Παράρτημα Πειραιά), Επαγγελματιών Οδηγών, ΠΕΣ/ΝΑΤ, Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου - Περάματος, Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, Εργαζομένων Δήμου Περάματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ