Παρασκευή 16 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
Καταγγέλλει την αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 2021»

Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας - Δυτικής Αχαΐας καταγγέλλει τη διεξαγωγή της αεροπορικής άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021», που γίνεται από 12 έως 22 Απρίλη στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και την 117 ΠΜ στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, με τη συμμετοχή και της αεροπορικής βάσης του Ακτίου. Στην άσκηση αυτή συμμετέχουν ένοπλες δυνάμεις από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με την προπαγάνδα της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν συμμάχους της χώρας μας, η Επιτροπή Ειρήνης σημειώνει: «Η Ιστορία μάς αποκαλύπτει ότι οι δήθεν σύμμαχοι δεν κόπτονται για τα συμφέροντα της χώρας μας αλλά για τα δικά τους συμφέροντα όπου Γης και εδώ για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών στην Ανατολική Μεσόγειο (ΑΟΖ, έλεγχος πλουτοπαραγωγικών πηγών, δρόμοι μεταφοράς τους κ.λπ.) σε Αιγαίο, Ιόνιο, Βαλκάνια».

Πιο συγκεκριμένα, για την άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021» επισημαίνει ότι «εξυπηρετεί επίσης την τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου για τους επιχειρησιακούς - πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για να ανακοπεί η ρωσική και κινεζική παρουσία στην περιοχή, στο έδαφος του οξύτατου ανταγωνισμού ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας - Κίνας. Η άσκηση συνδέεται και με τα σενάρια εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στον Αραξο, τις νέες στρατιωτικές ΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις στην Αλεξανδρούπολη όπου αποβιβάζονται και μετακινούνται προς τα ρωσικά σύνορα δεκάδες χιλιάδες στρατού και πολεμικού υλικού των ΗΠΑ αλλά και σε άλλες τοποθεσίες της χώρας, είναι πρόβα για μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας στους θανάσιμους για το λαό μας ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς».

Η Επιτροπή Ειρήνης καλεί το λαό και τους μαζικούς φορείς του να καταδικάσουν μαζικά αυτήν την πολιτική της συμμετοχής σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, όπως είναι και η άσκηση «Ηνίοχος 2021». Να αγωνιστούμε για: Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Αραξο. Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και οι βάσεις που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια σε όλη τη χώρα. Καμιά συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Καμιά αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν. Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ