Παρασκευή 16 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Συνεχής δράση κατά της επέλασης των μονωπωλίων της Ενέργειας

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Χαλκίδα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Χαλκίδα
«Ως εδώ! Δεν παραδίδουμε τα βουνά μας στους επιχειρηματικούς ομίλους της Ενέργειας», διαμήνυσαν σύλλογοι και φορείς της Εύβοιας με νέα κινητοποίηση ενάντια στην επέλαση των ανεμογεννητριών που πραγματοποίησαν χτες το πρωί, έξω από το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στη Χαλκίδα.

Η πρωτοβουλία για τη χτεσινή κινητοποίηση πάρθηκε από συλλόγους και φορείς του δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων και της Χαλκίδας, που αντιδρούν απέναντι στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο όρος Δίρφη, τόσο του τελευταίου έργου «μαμούθ» με πάνω από 100 ανεμογεννήτριες, που εντάχθηκε από την κυβέρνηση στις «στρατηγικές επενδύσεις» και εκτείνεται στη μισή σχεδόν Εύβοια, όσο και αντίστοιχων μεγάλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων από τους δήμους Καρύστου, Κύμης - Αλιβερίου και Ερέτριας, οι οποίοι βιώνουν εδώ και χρόνια τις επιπτώσεις της «πράσινης ανάπτυξης» και της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, και τα εργοδοτικά εγκλήματα στο «απελευθερωμένο» και παραδομένο στους εργολάβους δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, όπως πρόσφατα με τους τρεις νεκρούς στο Γυμνό, τις φωτιές, τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, την ενεργειακή φτώχεια που διευρύνεται.

«Με τη σημερινή μας κινητοποίηση θέλαμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην περιφερειακή αρχή Στερεάς Ελλάδας. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει με ποιον είναι: Με τους επενδυτές ή με το λαό. Δεν μπορεί από τη μία να βγάζουν ψηφίσματα δήθεν συμπαράστασης και από την άλλη να μας λένε ότι "δεν έχουν νομικό έρεισμα", για να προσφύγουν στο ΣτΕ, ή να μας λέει ο περιφερειάρχης ότι δεν θέλει να προσφύγει νομικά πριν συναντηθεί με τον υπουργό Περιβάλλοντος, μια συνάντηση που εκκρεμεί εδώ και έναν χρόνο σχεδόν», αναφέρει στον «Ριζοσπάστη» ο Τάσος Μπαλτάς, πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας.

«Γίνεται μια προσπάθεια να συντονιστούμε όλοι οι σύλλογοι και ήδη δεκάδες έχουν ανταποκριθεί. Με τους περισσότερους συλλόγους έχουμε ξανασυναντηθεί σε πρωτοβουλίες για μέτρα προστασίας από τις φωτιές και τις πλημμύρες. Ξανασυναντιόμαστε για να προστατεύσουμε τα βουνά μας από την επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων», δηλώνει από την πλευρά του ο Στέφανος Μουτουσίδης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μακρυμάλλης.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος απήθυνε και χαιρετισμό, η Γεωργία Πύθουλα, ο Δημήτρης Παρασκευάς και ο Βαγγέλης Σταματούκος, εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους Διρφύων - Μεσσαπίων, Καρύστου και Χαλκίδας αντίστοιχα.

ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ: «Δεν μπορεί πια να κρυφτεί η κυβέρνηση»

«" Βιώσιμη ανάπτυξη" για το λαό και κέρδη για τα μονοπώλια δεν πάνε μαζί», τονίζει η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ, σχολιάζοντας εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Ευβοίας της ΝΔ με τίτλο «Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις με κοινωνικό πρόσωπο».

Ανάμεσα σε άλλα σημειώνει ότι η εκδήλωση αυτή έγινε «την ώρα που ο λαός της Εύβοιας, από τη Δίρφη μέχρι την Κάρυστο, εκφράζει την αντίθεσή του στην επέλαση των μονοπωλίων της Ενέργειας (...) Δεν μπορεί πια να κρυφτεί πως η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας πάνω στο κυβερνητικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ, νομοθετεί συνεχώς προς το συμφέρον των μονοπωλίων, φορτώνοντας νέα βάρη στο λαό, όπως η ενεργειακή φτώχεια και η καταστροφή του περιβάλλοντος, το χτύπημα του 8ωρου και όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org