Παρασκευή 16 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
«Τα προβλήματα δεν σταματάνε στις πύλες των στρατοπέδων ούτε η διεκδίκηση των δικαιωμάτων!»
  • Σε εξέλιξη η βδομάδα για τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων
  • Αύριο οι συγκεντρώσεις σε Πεντάγωνο και Γ' Σώμα Στρατού

Από τη χτεσινή παρέμβαση στην 110 ΠΜ στη Λάρισα
Από τη χτεσινή παρέμβαση στην 110 ΠΜ στη Λάρισα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η βδομάδα πανελλαδικής παρέμβασης για τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων, την οποία πραγματοποιούν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, με εξορμήσεις ενημέρωσης των στρατευμένων και του λαού και με συγκεντρώσεις έξω από στρατόπεδα, μεταξύ άλλων σήμερα, Παρασκευή, στις 2 μ.μ. στην Αθήνα στο Πεντάγωνο και στη Θεσσαλονίκη στο Γ' Σώμα Στρατού στις 12 μ.

Στο κάλεσμά τους το Κόμμα και η ΚΝΕ λένε «όχι στην αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς», απαιτούν «να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας των στρατευμένων από την πανδημία», «να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους στρατευμένους». Ξεκαθαρίζουν ότι «τα προβλήματα δεν σταματάνε στις πύλες των στρατοπέδων (...) ούτε η διεκδίκηση των δικαιωμάτων». Καλούν τους στρατευμένους να πουν «όχι» στην καταστολή και τον αυταρχισμό, στα σχέδια για αξιοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στο λαό, να δυναμώσουν την πάλη για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Να κλείσουν τώρα η Σούδα και όλες οι ξένες βάσεις.

Στο πλαίσιο της βδομάδας πανελλαδικής παρέμβασης, μαζική εξόρμηση στα στελέχη και στους στρατευμένους της 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Λάρισα, πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, έξω από την πύλη της μονάδας.

Κρατώντας δύο πανό που έγραφαν «Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ - Να κλείσουν τώρα οι ξένες βάσεις» και «Οχι στην αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς - Αμεσα μέτρα πρόληψης και προστασίας από την πανδημία - Να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους στρατευμένους», φωνάζοντας συνθήματα και διαβάζοντας την κοινή ανακοίνωση, ανέδειξαν το αμέριστο ενδιαφέρον του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα προβλήματα που βιώνουν τα στελέχη και οι στρατευμένοι που υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις, αλλά και οι οικογένειές τους, καλώντας τους να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα και τη ζωή που τους αξίζει!

Ταυτόχρονα, έστειλαν μήνυμα ενάντια στη μετατροπή της 110 Πτέρυγας Μάχης και της πόλης σε ορμητήριο πολέμων και σε «μαγνήτη» μεγάλων κινδύνων, καθώς, όπως είναι γνωστό, εκεί σταθμεύουν τα drones της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, κατασκευάζονται υποδομές για τη φιλοξενία ιπτάμενων τάνκερ (KC-135) της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, κατά καιρούς οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί φονιάδες αλλά και άλλοι, όπως οι Ισραηλινοί, συνεκπαιδεύονται με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Οπως και την Τετάρτη στο στρατόπεδο «Κατσιμήτρος» στο Πέραμα Ιωαννίνων και στη Λάρισα ήταν εμφανής η αμηχανία της διοίκησης της μονάδας που απέκλεισε την πύλη, εμποδίζοντας την έξοδο των στελεχών που ολοκλήρωναν τη βάρδιά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές αυτοκίνητων μέσα και έξω από τη μονάδα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αποτρέψει το μοίρασμα της ανακοίνωσης, αφού η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κατήγγειλε αυτήν τη στάση και συνέχισε την εξόρμηση λίγα μέτρα παραπέρα, συναντώντας τη θερμή ανταπόκριση του προσωπικού.

Αντίστοιχη παρέμβαση έγινε χτες το μεσημέρι έξω από το Kέντρο Εκπαιδεύσεως Τεχνικού (ΚΕΤΧ) στην Πάτρα, από τις Κομματικές Οργανώνεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ μοίρασαν την ανακοίνωση για τους νέους στρατευμένους και φώναξαν συνθήματα.

Στην κινητοποίηση μίλησε ο Κώστας Πελετίδης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και δήμαρχος Πατρέων.

Το πρόγραμμα εξορμήσεων και συγκεντρώσεων

Στην Αττική θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, σήμερα, Παρασκευή, στις 2 μ.μ. Θα μιλήσει ο Ν. Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ, αντισυνταγματάρχης ε.α.

Παράλληλα, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενημερώνοντας πλατιά τους νέους στρατευμένους που υπηρετούν σε μονάδες της Αττικής, σήμερα, Παρασκευή, θα πραγματοποιήσουν εξορμήσεις:

-- Στις 2.30 μ.μ. στη Ν/Β «Κανελλόπουλος».

-- Στις 3 μ.μ. στο Μεγάλο Πεύκο.

Παράλληλα, τις μέρες αυτές προγραμματίζονται οι εξής συγκεντρώσεις και δραστηριότητες:

  • Κεντρική Μακεδονία:

Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση στο Γ' Σώμα Στρατού, σήμερα, Παρασκευή, στις 12 μ.

Στο Λιτόχωρο, στην 21η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, αύριο Σάββατο 17/4.

Επίσης, την Κυριακή 18/4 θα πραγματοποιηθεί μαζική εξόρμηση σε Λευκό Πύργο - Νέα Παραλία.

  • Ανατολική Μακεδονία - Θράκη:

Αλεξανδρούπολη: Στο στρατόπεδο «Κανδηλάπτη», σήμερα Παρασκευή, στις 2.30 μ.μ. Επίσης σήμερα εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί στην παραλία.

Ξάνθη: Στο Πετροχώρι, στο στρατόπεδο «Τριανταφυλλίδη», αύριο Σάββατο, στις 12 μ.

Κομοτηνή: Εξορμήσεις σε στρατόπεδα και στην κεντρική πλατεία το Σαββατοκύριακο 17 - 18/4.

Ορεστιάδα: Εξόρμηση στην κεντρική πλατεία αύριο Σάββατο 17/4.

  • Δυτική Μακεδονία:

Γρεβενά: Στο 586 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού, αύριο Σάββατο, στις 11 π.μ.

  • Θεσσαλία:

Λάρισα: Στην 1η Στρατιά, αύριο, στις 11.30 π.μ.

Τρίκαλα: Στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών σήμερα.

Βόλος: Στο στρατόπεδο «Γεωργούλα», σήμερα, στις 4.30 μ.μ.

  • Δυτική Ελλάδα:

Στη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου, σήμερα, στις 12.30 μ.μ.

Στο αεροδρόμιο - βάση του Αράξου, σήμερα, στις 2 μ.μ.

  • Ανατ. Στερεά - Εύβοια: Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται σε Θήβα και Λαμία.
  • Κρήτη:

Χανιά: Σήμερα, στη 1.30 μ.μ. στο Ναύσταθμο Κρήτης.

Ηράκλειο: Σήμερα στις 2 μ.μ. στη ΣΕΑΠ.

Ρέθυμνο: Αύριο, στις 11.30 π.μ. στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συναγερμός! Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Καμία εμπλοκή!(2022-02-25 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα εξορμήσεων και συγκεντρώσεων(2021-04-15 00:00:00.0)
Καταγγέλλει προσπάθεια παρεμπόδισης εξόρμησης σε στρατόπεδο(2017-11-15 00:00:00.0)
Δράσεις για την Παγκόσμια Μέρα σε όλη τη χώρα(2014-06-26 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ(2013-12-20 00:00:00.0)
Θέλουν στρατό υποταγμένο στη "νέα τάξη"(1996-04-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ