Τετάρτη 14 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ - ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στις 25 Απρίλη

Σε μαζική συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική του Γενική Συνέλευση, που θα γίνει την Κυριακή 25 Απρίλη, στις 10.30 π.μ., στο θεατράκι της πλατείας Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι (κοντά στη στάση του μετρό «Αγ. Αντώνιος», απέναντι από τον ΟΤΕ), καλεί το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Αττικής.

Μπροστά στη συνέλευση αλλά και στις επερχόμενες αρχαιρεσίες του, το Συνδικάτο συνοψίζει τις συνθήκες μέσα στις οποίες αυτές θα διεξαχθούν: «Ενώ η πανδημία συνεχίζεται και ο κλάδος του Φαρμάκου παρουσιάζει ανάπτυξη που αποτυπώνεται σε τζίρους, όγκο παραγωγής, εξαγωγές, επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ, η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο Φάρμακο είναι δυσανάλογα αρνητική. Προσλήψεις με κατώτατο μισθό 650 ευρώ μεικτά, εντατικοποίηση της εργασίας, ξεχειλωμένα ωράρια, δουλειά Σάββατο και Κυριακή, εργολαβικοί εργαζόμενοι, μαζικές απολύσεις (π.χ. στην ιατρική ενημέρωση) είναι μόνο ενδεικτικά παραδείγματα για το τι συμβαίνει σε έναν κλάδο που, κατά τ' άλλα, ζει το δικό του "success story"», σχολιάζει. Την ίδια στιγμή, οι εργοδότες «αρνούνται προκλητικά να τοποθετηθούν στις προτάσεις της Ομοσπονδίας μας για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου που θα κατοχυρώνει τα βασικά δικαιώματά μας», καταγγέλλει, ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο χτύπημα στο 8ωρο και τη συνδικαλιστική δράση.

Στο έδαφος αυτό, το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση, να οργανώσουν τον αγώνα για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, να δώσουν απεργιακή απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο και να προετοιμάσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία της Πρωτομαγιάς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ