Τετάρτη 14 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και ο λογαριασμός στο λαό

Δίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο δημαρχείο η απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων

Την παράδοση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη αποφάσισε χτες αιφνιδιαστικά και με συνοπτικές διαδικασίες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ιωαννιτών κάνοντας ακόμη ένα βήμα στην εκχώρηση της καθαριότητας σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αμεση ήταν η αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, που προκήρυξε δίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο δημαρχείο απαιτώντας να σταματήσει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίνει διενέργεια διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού με τίτλο «Παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων στον Δήμο Ιωαννιτών», αξίας 2,5 εκατ. ευρώ, για τα επόμενα 3 χρόνια στις 4 από τις 5 Δημοτικές Ενότητες του δήμου Ιωαννιτών, ενώ προβλέπει 18,2% αυξημένο κόστος αποκομιδής και 30% λιγότερο προσωπικό σε σύγκριση με σχετική απόφαση τον προηγούμενο Σεπτέμβρη. Συγκεκριμένα, με τον νέο διαγωνισμό προβλέπονται 51,32 ευρώ/τόνο από 43,42 ευρώ/τόνο κόστος αποκομιδής και 4 οδηγούς με 8 εργάτες από 6 οδηγούς και 12 εργάτες.

Τον «στρατηγικό στόχο» του τοπικού κεφαλαίου και της δημοτικής αρχής για παράδοση της καθαριότητας στα επιχειρηματικά συμφέροντα, που θα πληρώσει ο γιαννιώτικος λαός με πανάκριβα ανταποδοτικά τέλη, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, καλώντας σε ενίσχυση της πάλης για να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση στις υπηρεσίες καθαριότητας των Ιωαννίνων και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ