Τρίτη 13 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΔΑΣ ΟΑΣΑ
Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με ψέματα

Φιέστες με καταπονημένα οχήματα χωρίς ξεχωριστή καμπίνα για τον οδηγό, «φεγγίτες» αντί για παράθυρα, μία πόρτα λιγότερη

Την προσπάθεια της κυβέρνησης να παραπλανήσει το λαό με επικοινωνιακά τρικ καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, με αφορμή τη νέα φιέστα που στήθηκε με την επίσκεψη του πρωθυπουργού σε αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, για την παραλαβή μισθωμένων μεταχειρισμένων οχημάτων από ιδιωτικές εταιρείες.

Τονίζει ότι η κυβέρνηση «βάζει στο παιχνίδι της κερδοφορίας μέσω της ιδιωτικοποίησης και άλλους επιχειρηματικούς ομίλους, με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», αξιοποιώντας την πανδημία «για να μπουκώσει με κρατικό χρήμα επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των Μεταφορών, έχοντας οδηγό την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την πλήρη "απελευθέρωση" των αστικών συγκοινωνιών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των μετακινήσεων και τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων».

Ειδικά για τα μεταχειρισμένα οχήματα, που «με τη μέθοδο leasing» αξιοποιεί η κυβέρνηση, η ΔΑΣ ΟΑΣΑ σημειώνει ότι «αρκετά από αυτά είναι ήδη καταπονημένα με χιλιάδες χιλιόμετρα, ενώ υπάρχουν και ζητήματα σωστών προδιαγραφών, ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας, που για λόγους υγείας είναι αυξημένες οι απαιτήσεις.

Αντί για παράθυρα άνοιξαν κάποιους "φεγγίτες", πολλά από τα οχήματα έχουν μία πόρτα λιγότερη, άλλα έχουν σκαλοπάτια στον διάδρομο των επιβατών, κανένα δεν έχει ξεχωριστή καμπίνα για τον οδηγό!».

«Η κυβέρνηση αντί να προσλάβει το απαιτούμενο προσωπικό, αντί να δώσει χρήματα για ανταλλακτικά και να επισκευάσει τα οχήματα που μένουν στα αμαξοστάσια και σαπίζουν, δίνει ζεστό χρήμα για να νοικιάσει τα σαπάκια για 4 χρόνια, που θα τα πληρώσουν οι λαϊκές οικογένειες πολλαπλάσια από όσο κοστίζουν αν τα αγόραζαν.

Τώρα επίταξη όλων των διαθέσιμων ιδιωτικών μέσων για την πύκνωση των δρομολογίων, για την προστασία της υγείας των επιβατών και των εργαζομένων», καταλήγει η ΔΑΣ ΟΑΣΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ