Τρίτη 13 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης

«Οι μαθητές δεν είναι ούτε εξεταστικά ρομπότ ούτε πειραματόζωα! Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους!», δηλώνει η ΚΝΕ με αφορμή το χτεσινό άνοιγμα των Λυκείων, και σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της σημειώνει:

«Η κυβέρνηση κάνει το άσπρο μαύρο και εναποθέτει στα self tests την προστασία της υγείας των μαθητών, τη στιγμή που αρνείται να εξασφαλίσει ουσιαστικά μέτρα, όπως μαζικά τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, αραίωση των μαθητών και συχνή απολύμανση στις τάξεις.

Μετά από τόσους μήνες εγκλεισμού, οι μαθητές βρέθηκαν την πρώτη κιόλας μέρα με επιπλέον πίεση, αντιμέτωποι με το άγχος των διαγωνισμάτων, των βαθμών και της κάλυψης της ύλης για τις προαγωγικές εξετάσεις. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα, το υπουργείο Παιδείας επιμένει φέτος να γίνουν κανονικά οι εξετάσεις και μάλιστα με "τράπεζα θεμάτων" στην Α' Λυκείου. Αναγκάζει τους υποψηφίους των πανελλαδικών να εξεταστούν με τον "κόφτη" της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, που αποκλείει χιλιάδες μαθητές από την πρόσβαση στα πανεπιστήμια.

Οι μαθητές δεν είναι ούτε εξεταστικά ρομπότ ούτε πειραματόζωα! Εχουν ανάγκη να επιστρέψουν στα σχολεία τους με ασφάλεια, για να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία, να περάσουν χρόνο με τους συμμαθητές τους, να βρεθούν στον φυσικό τους χώρο. Τα μορφωτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί μετά από τόσους μήνες κλειστών σχολείων και της τηλεκπαίδευσης που "σερνόταν", δεν αντιμετωπίζονται με "σχολεία - εξεταστικά κέντρα".

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια και λογικά αιτήματα των μαθητών:

  • Να μη δοθούν φέτος προαγωγικές εξετάσεις - Να καταργηθεί η "τράπεζα θεμάτων".
  • Να προσαρμοστεί η διδακτέα ύλη από την Α' Γυμνασίου έως τη Β' Λυκείου.
  • Να προσληφθεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό για να μην υπάρχουν κενά, αλλά και για ενισχυτική διδασκαλία σε όσους μαθητές το έχουν ανάγκη.
  • Να ανακοινωθεί η ημερομηνία των πανελλαδικών εξετάσεων. Σε καμία περίπτωση να μην ισχύσει φέτος η ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Καλούμε τους μαθητές, μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να οργανώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά και δυναμικά τον αγώνα τους για το δικαίωμά τους στη μόρφωση και την προστασία της υγείας τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ