Σάββατο 10 Απρίλη 2021 - Κυριακή 11 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κάλεσμα για οργάνωση του αγώνα

Οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη για τη λαϊκή οικογένεια. Η απουσία τους μπορεί να έχει και τραγικές συνέπειες, όταν για παράδειγμα σε περιπτώσεις σεισμού δεν υπάρχουν στοιχειώδεις ελεύθεροι χώροι για να συγκεντρωθούν ασφαλώς οι κάτοικοι μιας περιοχής.

Κρίσιμο ζήτημα είναι να οργανωθεί ο αγώνας με αίτημα να διατεθούν οι χώροι του ΟΣΕ για τις ανάγκες του λαού. Πρόσφατα έγινε διαδικτυακή σύσκεψη σωματείων και φορέων της περιοχής με θέμα την οργάνωση και την κλιμάκωση παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων. Αυτό το διάστημα προχωράνε σε συλλογή υπογραφών κάτω από κείμενο όπου σημειώνεται:

«Η δημοτική αρχή Τσίρμπα, αντί να διεκδικήσει την απόδοση των χώρων, προχώρησε σε συμφωνία με τη ΓΑΙΑΟΣΕ βαφτίζοντάς τη παραχώρηση. Στις γειτονιές μας αυτό που λείπει είναι οι χώροι πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού για να πάρουμε μια ανάσα εμείς και τα παιδιά μας. Δεν θα μείνουμε θεατές σε αυτά που γίνονται "για μας ...χωρίς εμάς". Διεκδικούμε να αποδοθούν οι χώροι του ΟΣΕ για τις ανάγκες του λαού της περιοχής. Με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής, με ελεύθερη και δωρεάν χρήση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ