Πέμπτη 8 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ
Η διοίκηση διώκει συνδικαλιστή για χατίρι του εργολάβου!

Η εργολαβική εταιρεία που έχει αναλάβει την καθαριότητα στο ΨΝΑ Δαφνί «συνεχίζει ανενόχλητη να αλωνίζει στο νοσοκομείο μας και να επιβάλλει διώξεις», καταγγέλλει ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου, στηλιτεύοντας τη στάση της διοίκησης, που «κάνει το χατίρι του εργολάβου καθαριότητας, διενεργώντας διαδικασία πειθαρχικής έρευνας κατά υπαλλήλου του ΨΝΑ». Σημειώνεται ότι η πειθαρχική έρευνα γίνεται σε βάρος μέλους του ΔΣ του Σωματείου, επειδή απαίτησε από την εργολαβική εταιρεία μέτρα ατομικής προστασίας.

«Η διοίκηση του νοσοκομείου καθ' υπόδειξη του εργολάβου προσπαθεί να στοχοποιήσει, να τρομοκρατήσει και να φιμώσει όποιον εργαζόμενο αναδεικνύει και καταγγέλλει τις απαράδεκτες μεθόδους και συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που επιβάλλει η εταιρεία καθαρισμού», σημειώνει ο Σύλλογος.

Σήμερα «ζητά την εκδίωξη με κλήση σε απολογία για τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος του συνάδελφου νοσηλευτή Δημουλά Θωμά, μέλους της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων. Ο συνάδελφος εγκαλείται να απολογηθεί στη διοικήτρια του νοσοκομείου (....) Κατηγορείται λοιπόν με το άρθρο 107 του Ν. 3528/2007 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, που περιλαμβάνει τα πειθαρχικά παραπτώματα και ανοίγει δρόμους ακόμα και σε απόλυση».

Το «παράπτωμα» που διέπραξε ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είναι «ότι τα έβαλε με την εργολαβική εταιρεία, διεκδικώντας τα απαιτούμενα μέτρα ατομικής προστασίας για το προσωπικό καθαριότητας, καθώς υπήρξαν καταγγελίες στο σωματείο πως υπάρχει κίνδυνος διασποράς της νόσου Covid-19 και εκτίθενται ασθενείς και προσωπικό».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η εταιρεία παρέχει Μέσα Ατομικής Προστασίας (γάντια, μάσκες κ.λπ.) με το σταγονόμετρο (ένα ζευγάρι γάντια το 8ωρο και μία μάσκα ή και καθόλου) και μετακινεί το προσωπικό της από τμήμα σε τμήμα χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα υγειονομικά πρωτόκολλα, γεγονός που έχει ήδη καταγγελθεί εγγράφως άπειρες φορές.

Το σωματείο απαιτεί να αποσυρθεί εντός 5 ημερών η προσπάθεια δίωξης του μέλους της διοίκησής του από την εργολαβική εταιρεία, και να σταματήσει άμεσα κάθε προσπάθεια φίμωσης απέναντι σε κάθε φωνή που υπερασπίζεται το δικαίωμα σε ασφαλείς συνθήκες εργασίας και καταδικάζει τον εργασιακό μεσαίωνα από όπου κι αν προέρχεται. Παράλληλα, καλεί τη διοίκηση «να αναλογιστεί τις ευθύνες που έχει απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους και τους ασθενείς του νοσοκομείου με τη στάση της, και να λάβει υπόψη της τις καταγγελίες για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η εταιρεία και της έχουν κοινοποιηθεί από το σωματείο εργαζομένων κατ' επανάληψη, χωρίς να μεροληπτεί υπέρ του εργολάβου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ