Πέμπτη 8 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Μετατρέπουμε τη συμβολική μέρα σε μέρα ανάτασης για τους αγώνες μας

Στη μαζική συγκέντρωση στα ΤΕΠ παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Συγκέντρωση έξω από τα ΤΕΠ έκανε χτες το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Υγείας.

Στο νοσοκομείο και στην κινητοποίηση των εργαζομένων βρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ, της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, ενώνοντας τη φωνή τους με τους υγειονομικούς, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους για επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία μέχρι την οδό Βασιλίσσης Σοφίας, με το Σωματείο να διεκδικεί «Προσλήψεις, αυξήσεις, ανθυγιεινό, δωρεάν Υγεία για όλο το λαό».

«Διπλή μάχη» ενάντια στην πανδημία και την αντιλαϊκή πολιτική

Τηρώντας ενός λεπτού σιγή, οι συγκεντρωμένοι απέτισαν φόρο τιμής στους νεκρούς από την πανδημία, στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στους υγειονομικούς που έχασαν τη ζωή τους δίνοντας τη μάχη με τον ιό.

«Η υπόσχεσή μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την υγεία του λαού», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Σωματείου, Ηλίας Σιώρας. Οπως υπενθύμισε, έναν χρόνο πριν, την ίδια μέρα και από το ίδιο σημείο, οι υγειονομικοί ξεκίνησαν να δίνουν μια «διπλή μάχη», ενάντια στην πανδημία αλλά και την καταστολή, καθώς η κινητοποίησή τους είχε τότε φέρει τις δυνάμεις της αστυνομίας στο προαύλιο του νοσοκομείου!

Ο Δ. Κουτσούμπας μιλώντας στη συγκέντρωση
Ο Δ. Κουτσούμπας μιλώντας στη συγκέντρωση
«Αυτήν τη στιγμή είμαστε σε μια φάση εξαιρετικά δύσκολη», τόνισε. Τα νοσοκομεία, οι ΜΕΘ αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και οι απλές κλίνες Covid έχουν «φρακάρει», εξήγησε, ενώ υπογράμμισε την αύξηση της θνητότητας από άλλες ασθένειες. «Δεν παίρνουν κανένα μέτρο. Εδώ συγκεκριμένα έχουμε κλειστά τα 8 από τα 14 χειρουργεία. Εχουμε εντελώς κλειστή την Καρδιοχειρουργική κλινική όπου αυτό το διάστημα που παραμένει κλειστή θα είχαμε να χειρουργήσουμε τουλάχιστον 100 άτομα», κατήγγειλε. Την ίδια στιγμή, ο ιδιωτικός τομέας «αισχροκερδεί και εν μέσω κρίσης», τόνισε. «Εμείς θρηνούμε θανάτους και αυτοί διαπραγματεύονται πότε θα πάρουν και πόσα θα πάρουν», ανέφερε, στηλιτεύοντας την άρνηση της κυβέρνησης να επιτάξει τις ιδιωτικές δομές Υγείας, να αξιοποιήσει τις κλίνες, τον εξοπλισμό και το προσωπικό που διαθέτουν στη μάχη με τον ιό.

Και ενώ τα αιτήματα των εργαζομένων και των σωματείων τους έχουν πεταχτεί από την κυβέρνηση στον κάλαθο των αχρήστων, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την καταστολή, τις διώξεις και τις ποινές που επιβάλλει η διοίκηση. «Πέρσι στο ξεκίνημα της πανδημίας, μας απαγόρευσαν να κάνουμε δηλώσεις στα ΜΜΕ επειδή αποκαλύπταμε την αλήθεια», υπενθύμισε ο πρόεδρος του Σωματείου, ενώ «στη συνέχεια μας απαγόρευσαν να κάνουμε Γενικές Συνελεύσεις γιατί δήθεν θα διασπείραμε τον ιό». Σήμερα, που οι παραπάνω «απαγορεύσεις» έχουν αχρηστευθεί από το Σωματείο και τους εργαζόμενους, η διοίκηση καλεί εργαζόμενους σε απολογία και επιβάλλει ποινές στέρησης μισθού. «Σε αυτά τα ζητήματα και η σημερινή συγκέντρωση δίνει μια τεράστια απάντηση: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», τόνισε ο Ηλ. Σιώρας. Κάλεσε όλους τους εργαζόμενους «να μετατρέψουμε τη σημερινή μέρα από μια συμβολική εκδήλωση σε μέρα ανάτασης» για τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες των υγειονομικών και συνολικά του λαϊκού κινήματος. «Ο αγώνας συνεχίζεται και θα είμαστε παρόντες», διαβεβαίωσε.

Ανοίξατε έναν σπουδαίο δρόμο


Χαιρετισμό στη συγκέντρωση των εργαζομένων απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που επισκέφθηκε χτες το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Αμέσως μετά συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί.

«Απευθύνουμε έναν θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους και όλες εσάς που έχετε αποφασιστική συμβολή με την επιστημονική σας γνώση, με την εργασία σας στην προστασία της υγείας και της ίδιας της ζωής του ελληνικού λαού», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Μετέφερε τη στήριξη του Κόμματος στις δίκαιες διεκδικήσεις των υγειονομικών και θύμισε ότι οι υγειονομικοί πέρσι τέτοια μέρα (7 Απρίλη) άνοιξαν «έναν μεγάλο, έναν σπουδαίο δρόμο για τους εργαζόμενους της χώρας μας, για το δημόσιο σύστημα Υγείας». Κάλεσε να συνεχιστεί αυτός ο αγώνας, λέγοντας στους συγκεντρωμένους πως «σωστά κλείνετε τα μάτια και τα αυτιά στις διάφορες διαστρεβλώσεις, στις συκοφαντίες, στις προβοκάτσιες που κάνει η κυβέρνηση, τα υπουργεία, ο κρατικός μηχανισμός που φτάνει μέχρι να χρησιμοποιεί τον αυταρχισμό, την καταστολή, τα γκλομπς και τα ΜΑΤ, αντί να πάρει τα μέτρα που έχει ανάγκη για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, για να μπορέσετε να ανασάνετε κι εσείς, αλλά κυρίως για να σωθεί ο κόσμος που υποφέρει».

«Ολοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να δώσουμε τη μάχη, να δώσουμε την απάντηση, να ανοίξουμε τον δρόμο. Μπορεί να φοράμε μάσκες αλλά τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή. Αυτό το σύνθημα, που συντάραξε όλη την οικουμένη και που ξεκίνησε τέτοια μέρα πέρσι εδώ από τον "Ευαγγελισμό", θα πρέπει να γίνει σύνθημα όλων», σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας, καταλήγοντας: «Είμαστε μαζί σας σε αυτόν τον αγώνα, παντού, κυρίως στους δρόμους του αγώνα. Καλή δύναμη σε όλους και όλες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ