• Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα για την ασφυξία από τα φουγάρα των ΕΛΠΕ
 • - Σε πανθριασιακό απεργιακό ξεσηκωμό καλούν σωματεία και συνδικάτα της Δυτικής Αττικής τη Δευτέρα 12 Απρίλη, με συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στην Ελευσίνα (πλατεία Ηρώων). Αίτημα της πανεργατικής απεργίας... - 8/4/2021"/>
 • Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα για την ασφυξία από τα φουγάρα των ΕΛΠΕ
 • - Σε πανθριασιακό απεργιακό ξεσηκωμό καλούν σωματεία και συνδικάτα της Δυτικής Αττικής τη Δευτέρα 12 Απρίλη, με συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στην Ελευσίνα (πλατεία Ηρώων). Αίτημα της πανεργατικής απεργίας... - 8/4/2021" /> Οχι στη μετατροπή του «Θριασίου» σε νοσοκομείο COVID! | ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
  Πέμπτη 8 Απρίλη 2021
  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
  Σελίδα 14
  ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
  12 ΑΠΡΙΛΗ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ
  Οχι στη μετατροπή του «Θριασίου» σε νοσοκομείο COVID!
  • «Η Δυτική Αττική από "πίσω αυλή" να γίνει πρωταγωνιστής!», καλούν σωματεία και φορείς της περιοχής
  • Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα για την ασφυξία από τα φουγάρα των ΕΛΠΕ

  Σε πανθριασιακό απεργιακό ξεσηκωμό καλούν σωματεία και συνδικάτα της Δυτικής Αττικής τη Δευτέρα 12 Απρίλη, με συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στην Ελευσίνα (πλατεία Ηρώων). Αίτημα της πανεργατικής απεργίας που θα πραγματοποιηθεί για όλο το Θριάσιο Πεδίο, είναι να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για τη μετατροπή του Νοσοκομείου «Θριάσιο» σε νοσοκομείο μιας νόσου και να επιταχθούν άμεσα, χωρίς καμία αποζημίωση, οι υποδομές του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

  «Η Δυτική Αττική από "πίσω αυλή" γίνεται πρωταγωνιστής - στις 12 Απρίλη θα μιλήσει ο λαός!», διαμηνύουν σωματεία και φορείς που καλούν στην απεργία, ενώ σε συνέχεια της πολύμορφης δράσης, αύριο Παρασκευή 9 Απρίλη διοργανώνεται νέα αυτοκινητοπορεία στις 6 μ.μ., ξεκινώντας από τα «Lidl» στην Ελευσίνα. Την ίδια ώρα, το κείμενο υπογραφών που διακινεί διαδικτυακά το Σωματείο εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου για τη στήριξη του αγώνα του, έχει συγκεντρώσει ήδη εκατοντάδες ονόματα κατοίκων που διεκδικούν την ακύρωση της μετατροπής του νοσοκομείου και την ενίσχυση των δημόσιων δομών ΠΦΥ.

  «Καλούμε σε απεργιακό ξεσηκωμό τους χιλιάδες εργαζόμενους, που παίζουμε κορόνα - γράμματα τη ζωή μας για ένα μεροκάματο, με τα εργατικά ατυχήματα να είναι σχεδόν καθημερινά. Καλούμε σε ξεσηκωμό τους χιλιάδες κατοίκους που ζούμε κυριολεκτικά κάτω από τα φουγάρα ρυπογόνων βιομηχανιών, που η υγεία μας επιβαρύνεται καθημερινά από την παραμονή της χωματερής της Φυλής, που η ζωή μας κινδυνεύει από βιομηχανικό ατύχημα μεγάλης έκτασης», τονίζουν στην κοινή τους ανακοίνωση το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας (Παράρτημα Θριάσιου), το Σωματείο Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής. Απευθύνονται σε όλους τους συλλόγους και μαζικούς φορείς, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στη συγκέντρωση και ιδιαίτερα στα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία ώστε να οργανώσουν την επιτυχία της απεργίας στους χώρους ευθύνης τους.

  Σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι η ασφυξία από τα ΕΛΠΕ

  Σήμερα, Σωματεία και φορείς προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας, στις 6 μ.μ., στο δημαρχείο Ελευσίνας, καθώς τις τελευταίες μέρες οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν την ασφυξία των ρύπων που εκπέμπουν τα φουγάρα των ΕΛΠΕ, εξαιτίας βλάβης στις εγκαταστάσεις τους.

  «Την ώρα που τα φουγάρα των ΕΛΠΕ καπνίζουνε ΚΑΡΚΙΝΟ, η κυβέρνηση μετατρέπει το "Θριάσιο" Νοσοκομείο σε μίας νόσου», καταγγέλλουν τα Σωματεία Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας - Μάνδρας - Ασπροπύργου, Μετάλλου Αττικής (Παράρτημα Θριασίου), ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας (μέλος ΟΓΕ), το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας - Μάνδρας και η Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας.

  Η πρόσφατη έκρηξη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Ασπροπύργου, που προκάλεσε τον «τρόμο για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος», έδωσε τη σκυτάλη «στην ασφυξία των ρύπων και του καρκίνου που εκπέμπουν τα φουγάρα των ΕΛΠΕ», μετά από βλάβη που πιθανά οφείλεται στη διακοπή ρεύματος, με τα σωματεία και τους φορείς να καταγγέλλουν την έλλειψη στοιχειώδους ενημέρωσης για την κατάσταση από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια Αττικής και τη δημοτική αρχή Ελευσίνας. «ΗΔυτική Αττική, από "πίσω αυλή", τις επόμενες μέρες να γίνει πρωταγωνιστής, με τον λαό της περιοχής στους δρόμους για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για την υγεία μας και την προστασία του περιβάλλοντος, για το εισόδημά μας και τα δικαιώματά μας», υπογραμμίζουν μπροστά στη σημερινή κινητοποίηση και την απεργία της Δευτέρας.

  Στο μεταξύ, χτες, μετά από τις διαμαρτυρίες και την έντονη ανησυχία εργαζομένων και κατοίκων λόγω της κατάστασης που επικρατεί από τη Δευτέρα, ανακοινώθηκε από την εταιρεία ο περιορισμός της δραστηριότητας της μονάδας στην οποία παρουσιάστηκε το πρόβλημα.

  «Είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά από την αρχή του χρόνου που οι μονάδες του διυλιστηρίου της Ελευσίνας πραγματοποιούν έκτακτο σταμάτημα λόγω προβλημάτων σχετικών με την παροχή ρεύματος, προκαλώντας παράλληλα και περιστατικά ρύπανσης του περιβάλλοντος», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το «Αγωνιστικό Μέτωπο» Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ. Καταγγέλλει τις πιέσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι να «βάλουν πλάτη», δουλεύοντας με «παράνομα υποχρεωτικά προγράμματα εργασίας», με δωδεκάωρα, «για να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μετόχων του ομίλου ΕΛΠΕ».

  «Είναι εγκληματικό να συνεχίζουν να φορτώνουν στις πλάτες των συναδέλφων τις ευθύνες της διοίκησης εντατικοποιώντας την εργασία και βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή μας, την ώρα που η κυβέρνηση με απόφασή της μετατρέπει το "Θριάσιο" Νοσοκομείο, το μοναδικό στην περιοχή, σε νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με COVID», επισημαίνει. Καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία της Δευτέρας, κόντρα στην υπονομευτική στάση του Προεδρείου του ΠΣΕΕΠ, «που πήρε απόφαση για 4ωρη στάση εργασίας», ενώ στη σύσκεψη Σωματείων του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής είχε συμφωνηθεί η προκήρυξη 24ωρης απεργίας στο Θριάσιο.


  Κορυφή σελίδας

  Διαβάστε στο «Ρ»
  Ο καιρός
  Weather data from openweathermap.org