Πέμπτη 8 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Παρέδωσε υλική βοήθεια στα σεισμόπληκτα χωριά Αμυγδαλέα και Κουτσόχερο

Υλική βοήθεια με είδη πρώτης ανάγκης παρέδωσε, την Τρίτη 6 Απρίλη, αντιπροσωπεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Λάρισας (ΕΚΝΛ) στους σεισμοπαθείς κατοίκους των χωριών Αμυγδαλέας και Κουτσόχερου.

Οι κάτοικοι των συγκεκριμένων χωριών, όπως και άλλων, συνεχίζουν να βιώνουν πολύ δύσκολες καταστάσεις, αφού έναν και πλέον μήνα μετά τον σεισμό η κυβέρνηση και όλοι οι υπόλοιποι φορείς που είναι υπεύθυνοι δεν έχουν λύσει επί της ουσίας βασικά ακόμα προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κάτοικοι των συγκεκριμένων χωριών δεν έχουν πάρει ακόμα την οικονομική βοήθεια που εξαγγέλθηκε αμέσως μετά τον σεισμό. Επιπλέον, πολλά σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές με τη μετασεισμική δραστηριότητα που ακολουθεί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπουν σε αυτά και ενώ τα κοντέινερ που και αυτά έχουν υποσχεθεί ότι θα φτάσουν άμεσα ακόμα ...πηγαίνουν.

Από την αντιπροσωπεία τονίστηκε πως «το ΕΚΝΛ από την πρώτη στιγμή, εκτός της πρωτοβουλίας για την οργάνωση της αλληλεγγύης στους σεισμοπαθείς, υιοθέτησε τα αιτήματα για την άμεση ολοκλήρωση του ελέγχου των σπιτιών και των υποδομών της περιοχής, την αποκατάσταση των ζημιών, την αποζημίωσή τους στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αποκλεισμούς λόγω γραφειοκρατικών και νομικών εμποδίων. Θα είμαστε δίπλα τους στον αγώνα για τη διεκδίκηση όλων των αναγκαίων όρων για την αποκατάσταση των παραπάνω ζητημάτων».

Τέλος, η διοίκηση του ΕΚΝΛ «νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους απλούς ανθρώπους, φορείς, επαγγελματίες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Η προσπάθεια συνεχίζεται, η αλληλεγγύη είναι ανάγκη να δυναμώσει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ