Παρασκευή 2 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Διεκδικούν τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας

Από την κινητοποίηση στα Τρίκαλα
Από την κινητοποίηση στα Τρίκαλα
Σωματεία και φορείς της Ανατολικής Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τον αγώνα για τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας Θέρμης και Μηχανιώνας με προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές για την προστασία της υγείας του λαού της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, τα σωματεία και οι φορείς που κινητοποιούνται στο δήμο Θέρμης προγραμματίζουν αγωνιστική κινητοποίηση αύριο Σάββατο στις 11.30 π.μ., στην πλατεία της Θέρμης, ενώ τα σωματεία και οι φορείς που συντονίζονται στο δήμο Θερμαϊκού προχωρούν σε διαδικτυακή σύσκεψη την Κυριακή 4/4, στις 7 μ.μ. Παράλληλα με τις δράσεις τους, συνεχίζουν τη συγκέντρωση υπογραφών κάτω από το αίτημα για ενίσχυση των Κέντρων Υγείας.

Στα Τρίκαλα

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε, χτες, στην είσοδο του Κέντρου Υγείας Τρικάλων (πρώην ΙΚΑ-ΠΕΔΥ), που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας νομού Τρικάλων και τη συμμετοχή του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και εκπροσώπων εργατικών σωματείων.

Στην ανακοίνωση που μοιράστηκε από την Επιτροπή Αγώνα σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Τα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας παραμένουν υποστελεχωμένα, αδυνατώντας να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες για υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι ενώ τα Κέντρα Υγείας του νομού Τρικάλων έχουν δεκάδες κενές οργανικές θέσεις, το υπουργείο Υγείας και η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας μετακινεί γιατρούς προς το ΓΝ Τρικάλων για εφημερίες και λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών απογυμνώνοντας εντελώς την ΠΦΥ. Αντί για την πρόσληψη ανάλογης ειδικότητας γιατρών για τη λειτουργία των κλινικών COVID, των εμβολιαστικών κέντρων κ.λπ., τα κενά καλύπτονται με μετακινήσεις γιατρών άλλων ειδικοτήτων! Πρακτική "ράβε - ξήλωνε" παρότι κλείσαμε ένα χρόνο σε κατάσταση πανδημίας!».

Οι μαζικοί φορείς της πόλης συνεχίζουν την αγωνιστική δράση με κινητοποίηση που θα γίνει σήμερα στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας.

Κινητοποιήσεις για την Υγεία

Συγκέντρωση αύριο Σάββατο, στις 11 π.μ., στο λιμάνι (προβλήτα φέρι μποτ) οργανώνουν σωματεία και φορείς του Ωρωπού, διεκδικώντας μέτρα για την Υγεία, την Παιδεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Σωματεία και φορείς στο Ηράκλειο Κρήτης καλούν σε κινητοποιήσεις αύριο Σάββατο, στις 11 π.μ., έξω από τις ιδιωτικές κλινικές «INTERCLINIC» και «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ».

Πλατιά σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα για το δικαίωμα στη ζωή και την υγεία προγραμματίζει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας για την Κυριακή 4 Απρίλη, στις 11 π.μ., στο πάρκο Τσαλτάκη.

Σε σύσκεψη καλεί σωματεία και φορείς ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης» σήμερα Παρασκευή, στις 6 μ.μ., στο ανοιχτό θεατράκι «Μελίνα Μερκούρη», στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, στη Νέα Ιωνία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ