Παρασκευή 2 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Στις 9 Απρίλη διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα

Κινητοποιήσεις σε μια σειρά περιοχές οργανώνουν την Παρασκευή 9 Απρίλη σωματεία στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού.«Οι εργαζόμενοι σε Επισιτισμό - Τουρισμό διαδηλώνουμε σε όλη τη χώρα! Ολοι στη δουλειά με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν 21 κλαδικά σωματεία που συντονίζουν τα βήματα και τη δράση τους. Με συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις, στέλνουν μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση: «Ούτε ένας λιγότερος στη δουλειά! Ούτε ένα ευρώ λιγότερος μισθός! Ούτε ένα λεπτό παραπάνω εργασία! Μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας για όλους!».

Συγκεκριμένα, την πρωτοβουλία έχουν αναλάβει τα κλαδικά Σωματεία στον Επισιτισμό και στον Τουρισμό Αττικής, Κέρκυρας, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Λάρισας, Ιωαννίνων, Κω, Ζακύνθου, Θήρας, Ικαρίας - Φούρνων, Λήμνου, Λασιθίου («Τάλως»), Σάμου, Λευκάδας, Κεφαλληνίας - Ιθάκης, Μεσσηνίας, Χανίων, Κάστρου Αμαλιάδας, Εβρου, Λέσβου, Καβάλας - Θάσου.

Στην Αττική, μετά τη μαζική μοτοπορεία και συγκέντρωση των εργαζομένων στον Επισιτισμό την περασμένη Τετάρτη, το Συνδικάτο καλεί σε νέα κινητοποίηση όλων των εργαζομένων του κλάδου την Παρασκευή 9 Απρίλη, στις 11 π.μ. στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (προτομή Μ. Μερκούρη).

Ανάλογες πρωτοβουλίες σχεδιάζονται σε μια σειρά περιοχές. Ηδη έχουν αποφασιστεί κινητοποιήσεις σε Αχαΐα (11 π.μ., Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δυτικής Ελλάδας), Λευκάδα (5 μ.μ., στην αγορά), Ρόδο (12 μ., πλατεία Κύπρου), Χανιά (6 μ.μ., πλατεία Δημοτικής Αγοράς), Ρέθυμνο (10.30 π.μ., Ενετικό Λιμάνι), Λασίθι (11 π.μ., Λίμνη Αγ. Νικολάου), Ζάκυνθο (11 π.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο).

Διαδικτυακή συναυλία για την οικονομική ενίσχυση του αγώνα

Τα 21 κλαδικά σωματεία οργανώνουν διαδικτυακή συναυλία για την οικονομική ενίσχυση των κινητοποιήσεών τους, αύριο Σάββατο στις 9 μ.μ., με τη συμμετοχή πλήθους καλλιτεχνών (εισιτήρια στο ticketservices.gr).

Στη συναυλία συμμετέχουν οι παρακάτω καλλιτέχνες, με αλφαβητική σειρά: Αετόπουλος Γιώργος, Βογιατζής Μανώλης, Κουμανδράκης Αντώνης, Μυστακίδης Δημήτρης, Μωραΐτης Αποστόλης (μαζί του Μαλακατές Περικλής, Παπαναστασάτος Παύλος), Πρατσινάκης Βασίλης, Σακελλαράκης Γιάννης, Στόκας Μπάμπης, Ταλέας Νίκος, Τριανταφυλλίδης Κώστας, «Υπεραστικοί», Φάκαλης Γιώργος, Φιλιππουπολίτης Γιάννης, Φραγκούλη Μαρία.

«Με αλληλεγγύη και ενότητα συνεχίζουμε την προσπάθεια, ενισχύοντας οικονομικά και με αυτήν τη διαδικτυακή συναυλία τον αγώνα μας. Για να καταφέρουμε να οργανώσουμε το επόμενο κρίσιμο διάστημα ακόμα πιο δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις!», τονίζουν τα Σωματεία.

Στη Θεσσαλονίκη

Για την προετοιμασία της κινητοποίησης που οργανώνεται την Παρασκευή 9 Απρίλη, στις 11 το πρωί στην Καμάρα, συζήτησαν χτες το πρωί διανομείς που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Αγώνα του ΣΕΤΕΠΕ στη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με όλα τα μέτρα προστασίας και συμφώνησαν μια σειρά μέτρα για την καλύτερη προπαγάνδιση στους διανομείς και την όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση, μαζί με τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό, στον Τουρισμό και τα ξενοδοχεία.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η αναγκαιότητα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για μέτρα ασφάλειας της εργασίας και της υγείας των διανομέων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ