Πέμπτη 1 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Απαίτησε μέτρα για τα σχολεία που κρίθηκαν ακατάλληλα λόγω του σεισμού

Το ζήτημα των σχολικών κτιρίων που κρίθηκαν ακατάλληλα κατά τον πρώτο έλεγχο μετά τους πρόσφατους σεισμούς στην περιοχή έθεσε το ΔΣ της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Λάρισας στη συνάντηση που είχε με τον διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, την Τρίτη.

Το ΔΣ της Ενωσης ζήτησε οριστική ενημέρωση για τυχόν μετακινήσεις που θα προκύψουν μετά τα αποτελέσματα του δεύτερου ελέγχου και απαίτησε από τους αρμοδίους λύση για τους 1.900 και πλέον μαθητές που τα σχολεία τους είναι ακατάλληλα. Επίσης, έθεσαν το θέμα των μαθητών της Γ' Λυκείου που δίνουν πανελλαδικές και ζήτησαν όπως σε αντίστοιχες περιπτώσεις την επιπλέον μοριοδότησή τους. Ακόμα ζήτησαν μέτρα για τα ειδικά σχολεία.

Στη συνάντηση συμμετείχε και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων του 25ου Δημοτικού Λάρισας, που εξέφρασε την αντίθεσή του στη μετατροπή του σχολείου σε Πειραματικό.

Η Ενωση Γονέων καλεί τους Συλλόγους Γονέων να είναι σε εγρήγορση, ώστε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και συμμετέχει στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μαζί με τους φοιτητές.

  • Στην Κατερίνη, παράσταση διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας προγραμματίζουν σήμερα, Πέμπτη, στη 1 και 1.30 το μεσημέρι αντίστοιχα, ο ΣΕΠΕ, η ΕΛΜΕ και η Ενωση Γονέων Δήμου Κατερίνης, διεκδικώντας μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ