Τρίτη 30 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΝΕ «ΘΡΙΑΣΙΟ»
Οχι στη μετατροπή του «Θριασίου» σε νοσοκομείο Covid

Αυτοκινητοπορεία σήμερα, στάση εργασίας και συγκεντρώσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή

«Oχι στη μετατροπή του "Θριάσιου" νοσοκομείου - του μοναδικού στη Δυτική Αττική - σε νοσοκομείο COVID. Ενίσχυση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων με μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

Τα παραπάνω αιτήματα διατρανώνει το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, που σήμερα Τρίτη διοργανώνει αυτοκινητοπορεία στις 6 μ.μ., με αφετηρία τα «LIDL» Ελευσίνας. Ενώ συνεχίζει τον αγώνα με στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 1 Απρίλη. Ηδη, απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση πήρε χτες και το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων «Ερυθρός Σταυρός».

Το απόγευμα της Πέμπτης προγραμματίζεται νέα συγκέντρωση στην πλ. Ηρώων, στην Ελευσίνα και την Παρασκευή 2 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ. συγκέντρωση μαζί με σωματεία της περιοχής.

Το Σωματείο σημειώνει ότι μια τέτοια μετατροπή του Νοσοκομείου σε «Covid νοσοκομείο» θα οδηγήσει «να μείνουν δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι της ευρύτερης περιοχής χωρίς ούτε μία διαθέσιμη κλίνη για τη νοσηλεία ασθενών με άλλες παθήσεις».

Θυμίζει άλλωστε ότι «είχε προηγηθεί η μετατροπή του Κέντρου Εγκαυμάτων σε ΜΕΘ COVID, με αποτέλεσμα στο κέντρο μιας βιομηχανικής ζώνης με 2 διυλιστήρια και εκατοντάδες επιχειρήσεις με εύφλεκτα υλικά να μην υπάρχει καμία διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ για νοσηλεία εγκαυματιών».

Το Σωματείο αναδεικνύει επίσης τον δραστικό περιορισμό της λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων και των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων, τις συμπτύξεις κλινικών κ.λπ., με αποτέλεσμα εκατοντάδες ασθενείς να περιμένουν μήνες ή και χρόνια για να χειρουργηθούν.

Σημειώνει ακόμα τις τεράστιες ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων.

«Την ίδια στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία "πλημμυρίζουν" από ασθενείς με COVID, η κυβέρνηση συνεχίζει τα "παζάρια" με τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών για να τους εξασφαλίσει νέα "πελατεία" και σίγουρα κέρδη», τονίζει το Σωματείο, καλώντας στην πάλη για μέτρα προστασίας και θωράκισης του συστήματος Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ