Τρίτη 30 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να διερευνηθεί η αυτοκτονία στρατευμένου και να αποδοθούν ευθύνες

Να χυθεί άπλετο φως στην τραγική υπόθεση με την αυτοκτονία ενός στρατευμένου νέου στην Κεφαλονιά και να αποδοθούν ευθύνες ζήτησαν με Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

Συγκεκριμένα:

«Στρατιώτης που βρισκόταν στον τόπο γέννησής του στην Κεφαλονιά με άδεια και ενώ οδηγούσε όχημα, σταμάτησε το όχημα και στη συνέχεια με μικρή ταχύτητα βγήκε από το οδόστρωμα και από μεγάλο ύψος το όχημα έπεσε στη θάλασσα.

Ο φαντάρος υπηρετούσε στο Λόχο Διοίκησης, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ) στην Πάτρα. Υπάρχουν δημοσιεύματα και τοποθετήσεις που λένε ότι ο εκλιπών δέχτηκε ψυχολογική βία κατά τη διάρκεια της θητείας του, σε μονάδα στον Εβρο και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ) στην Πάτρα. Επίσης ότι στις μονάδες αυτές υποχρεώθηκε να κάνει υπηρεσίες και να φέρει όπλο, παρά το γεγονός ότι υπήρχε ιατρική γνωμάτευση με σχετικό χαρακτηρισμό για την αποφυγή τους.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας από την πρώτη στιγμή ζήτησε να διερευνηθούν όλες οι πλευρές οι οποίες οδήγησαν τον στρατευμένο στο δυστύχημα που έβαλε τέλος στη ζωή του.

Το ΚΚΕ επίσης έχει θέσει στη διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ) το ζήτημα να παρθούν αυστηρά μέτρα για κάθε υπεύθυνο που σχετίζεται με την αυτοκτονία, ώστε να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό συμβάν.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για να ριφθεί άπλετο φως στη διερεύνηση του τραγικού γεγονότος και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπεύθυνους;».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ