Τρίτη 30 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ενίσχυση και όχι υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κύμης!

Τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων μετέφερε ο βουλευτής Εύβοιας του Κόμματος

Από την επίσκεψη του Γ. Μαρίνου στο Νοσοκομείο
Από την επίσκεψη του Γ. Μαρίνου στο Νοσοκομείο
Την αμέριστη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων για ενίσχυση και αποτροπή της περαιτέρω υποβάθμισης του Νοσοκομείου Κύμης εξέφρασε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων και την διοικήτρια του Νοσοκομείου.

Ο Γιώργος Μαρίνος την Παρασκευή 26/3 επισκέφθηκε για μία ακόμη φορά τον τελευταίο χρόνο το Νοσοκομείο Κύμης, με αφορμή την ανακοίνωση του Σωματείου, στην οποία εκφράζεται η ανησυχία και εναντίωση των εργαζομένων στα σχέδια του υπουργείου Υγείας για ανάπτυξη έξι κλινών για νοσηλεία, χωρίς να πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σε υποδομές.

Στο πλαίσιο της συνάντησης με το ΔΣ του Σωματείου, ο πρόεδρος Θεοτόκης Κοντός και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ ενημέρωσαν τον βουλευτή του ΚΚΕ ότι την ώρα που το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει την ανάπτυξη κλινικής κορονοϊού στο Νοσοκομείο της Κύμης, με έξι κλίνες, η Παθολογική κλινική κινδυνεύει να τεθεί σε καθεστώς υπολειτουργίας, καθώς ένας παθολόγος έχει υποβάλει την παραίτησή του, ένας ακόμη έχει αιτηθεί μετάθεση και ο διευθυντής συνταξιοδοτείται μέχρι το τέλος του έτους. Παράλληλα, επισήμαναν ότι το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου εισηγείται ότι δεν συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των έξι κλινών, ενώ η Τεχνική Υπηρεσία εκτιμά ότι το σύστημα παροχής οξυγόνου δεν επαρκεί για τη νοσηλεία τόσων ασθενών με κορονοϊό. Πρόσθεσαν ότι το Νοσοκομείο Κύμης λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο και παράλληλα στηρίζει με προσωπικό το πρόγραμμα εμβολιασμού στο ΠΙ Κονιστρών.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μαρίνος σημείωσε αρχικά την ιδιαίτερη αξία που έχει για την περιοχή το Νοσοκομείο Κύμης και επισήμανε ότι στις συνθήκες της πανδημίας η ανάγκη για ενίσχυσή του γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Τόνισε επίσης τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, που έπρεπε εξαρχής να έχει ενισχύσει όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας, και προσδιόρισε ότι η κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα Υγείας είναι αναντίστοιχη των αναγκών, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει και η σημερινή. «Πολλά χρόνια τώρα έχουμε σημειώσει ότι η αντιμετώπιση της Υγείας ως εμπόρευμα είναι άκρως επικίνδυνη. Γιατί όταν λειτουργεί ένα δημόσιο νοσοκομείο ως μονάδα επιχειρηματική, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, χωρίς τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, οξύνονται τα προβλήματα. Στη βάση αυτή παρατηρήθηκαν οι τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, καθώς και στο ΕΚΑΒ, τις οποίες όλες οι κυβερνήσεις προσπάθησαν να τις καλύψουν με επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτές με ημερομηνία λήξης και ήρθε η πανδημία και αυτά τα προβλήματα φούντωσαν», ανέφερε.

Τόνισε επίσης: «Το ΚΚΕ λέει το απλούστερο αλλά και το αναγκαίο. Αμεση επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας που έχουν υποδομή και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αμεσες προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές και μέσα σε αυτό το πλαίσιο να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα, όπως μαζικά τεστ, επίσπευση του εμβολιασμού». Και πρόσθεσε: «Φτάσαμε τώρα, ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, και μετράμε αυξητική τάση στα κρούσματα, στους διασωληνωμένους και τους νεκρούς. Τα νοσοκομεία είναι υπό κατάρρευση, το προσωπικό εξουθενωμένο και η κυβέρνηση αρνείται να κάνει προσλήψεις ή να επιτάξει τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές. Κατέληξαν να επιστρατεύσουν ορισμένους ιδιώτες γιατρούς για να μπαλώσουν κάποιες τρύπες».

Τον προβληματισμό της για τα σχέδια του υπουργείου να αναπτυχθούν έξι κλίνες για κορονοϊό εξέφρασε στη συνάντηση με τον Γιώργο Μαρίνο και η διοικήτρια του Νοσοκομείου Κύμης, Βασιλική Αγγελοπούλου, τονίζοντας τόσο την κατάσταση της Παθολογικής κλινικής, όσο και το ζήτημα επάρκειας στον εξοπλισμό παροχής οξυγόνου. Πρόσθεσε επίσης ότι τίθεται ζήτημα διασφάλισης της αποφυγής διασποράς και τον κίνδυνο των υπόλοιπων ασθενών και παράλληλα επισήμανε την ανάγκη τροποποίησης του Οργανισμού, προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα προσλήψεων και ενίσχυση στο νοσοκομείο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιώργος Μαρίνος σημείωσε ότι το ΚΚΕ, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, θα συνεχίζει να στηρίζει τη διεκδίκηση για αναβάθμιση του νοσοκομείου. Και ανέδειξε ότι στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση και να δυναμώσει η διεκδίκηση του λαού.

Ερώτηση στη Βουλή

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Γιώργος Λαμπρούλης, επισημαίνοντας τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του Σωματείου του Νοσοκομείου, ρωτώντας τον αρμόδιο υπουργό για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να αναβαθμιστεί το Νοσοκομείο Κύμης, να πραγματοποιηθούν άμεσα προσλήψεις, να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις οι επικουρικοί και συμβασιούχοι εργαζόμενοι και να μη δημιουργηθούν κλίνες Covid αν δεν διαμορφωθούν πρώτα οι προϋποθέσεις για την ασφαλή νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ