Τρίτη 30 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Να ανοίξουν με ασφάλεια ωδεία και μουσικές σχολές

Κινητοποίηση στις 6 Απρίλη

Πέρα από τις επιπτώσεις του συνεχιζόμενου lockdown στους εργαζόμενους στον χώρο του Πολιτισμού, τα σωματεία του χώρου στρέφουν το βλέμμα τους στις συνέπειες που έχει αυτό και στην Καλλιτεχνική Εκπαίδευση για χιλιάδες σπουδαστές. Στο πλαίσιο αυτό ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καλεί σε κινητοποίηση την Τρίτη 6 Απρίλη, στις 11 π.μ. στο υπουργείο Πολιτισμού, διεκδικώντας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου:

  • Να ανοίξει άμεσα τα ωδεία και τις μουσικές σχολές εφαρμόζοντας τα αυστηρά και ασφαλή υγειονομικά πρωτόκολλα που είχε αποφασίσει για την προηγούμενη χρονιά.
  • Να προχωρήσει σε αυστηρούς ελέγχους σε κάθε χώρο Εκπαίδευσης για τη δυνατότητα εφαρμογής των υγειονομικών μέτρων, αλλά και για την τήρησή τους.
  • Αμεσα να εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο για να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά της χρονιάς.

«Τα διαδικτυακά μαθήματα έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το διά ζώσης μάθημα. Αν υπολογίσουμε ότι και η προηγούμενη χρονιά κύλησε με αυτόν τον προβληματικό τρόπο διδασκαλίας, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό γίνεται το ζήτημα. Ηδη μεγάλος αριθμός από τους μικρότερους σε ηλικία σπουδαστές έχουν εγκαταλείψει τις σπουδές τους, με πιθανότερο ενδεχόμενο να μην ξαναξεκινήσουν οι περισσότεροι απ' αυτούς», εξηγεί ο ΠΜΣ, προσθέτοντας ότι επιπλέον επιβαρυντικός παράγοντας είναι και ο οικονομικός για πολλές οικογένειες και στηλιτεύοντας την έλλειψη δημόσιας και δωρεάν Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης.

Στο πνεύμα αυτό, ζητά από το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα «τη συζήτηση και τις διαδικασίες για τη δημιουργία συστήματος Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης δημόσιας και δωρεάν, που θα ξεκινά από τα πρώτα παιδικά χρόνια, για τις μορφές της Τέχνης που αυτό είναι αναγκαίο, και θα καταλήγει στην πανεπιστημιακή βαθμίδα. Αμεσα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία αντιστοίχισης των υπαρχόντων τίτλων σπουδών με αυτούς των πανεπιστημίων, μέσα από επιτροπές των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, με κριτήρια που τα ίδια θα διαμορφώσουν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ