Πέμπτη 25 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Στον αγώνα για το εισόδημα, τις θέσεις εργασίας και μέτρα προστασίας
  • Στάση εργασίας την Τετάρτη 31/3 για διανομείς, σερβιτόρους, μάγειρες, μπουφετζήδες
  • Στις 9 Απρίλη η μέρα κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα

Κινητοποίηση για τους διανομείς και τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων στον Επισιτισμό οργανώνει την Τετάρτη 31 Μάρτη το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, απευθύνοντας κάλεσμα αγώνα «για τη διασφάλιση του εισοδήματος και των θέσεων εργασίας, για μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας μας».

«Σταματάμε τη δουλειά και τη διανομή», τονίζει το Συνδικάτο, προκηρύσσει τετράωρη στάση εργασίας (10 π.μ. - 2 μ.μ.) και οργανώνει μοτοπορεία που θα ξεκινήσει στις 12 μ. από το Σύνταγμα.

«Διανομείς, σερβιτόροι, μάγειρες, μπουφετζήδες, παλεύουμε ενάντια στις συνέπειες της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης, που εδώ και ένα χρόνο διαχειρίζεται την πανδημία προς όφελος των εργοδοτών. Στον νέο νόμο που φέρνουν για τα Εργασιακά και νομιμοποιεί την τσάμπα εργασία με απλήρωτες υπερωρίες, τη δουλειά μέχρι τελικής πτώσης, τις νέες μειώσεις σε μισθούς και εργοδοτικές εισφορές», σημειώνει το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της κινητοποίησης συνεχίζονται οι εξορμήσεις και περιοδείες: Σήμερα, Πέμπτη, στο ζαχαροπλαστείο «Elias» στο Περιστέρι, σε «L' Artigiano» και «Dominos» στου Ζωγράφου. Την Παρασκευή 26/3, στα επισιτιστικά καταστήματα στην πλατεία Πετρουπόλεως και σε «Mikel», «Dennis», «Γρηγόρης», «Ρουμελιώτη» στου Ζωγράφου. Το Σάββατο 27/3, στα επισιτιστικά καταστήματα σε Θηβών και Ιερά Οδό, σε «Pizza Fan» και «Just Pizza» στα Ανω Ιλίσια. Την Τρίτη 30/3, στα επισιτιστικά καταστήματα σε Θηβών και Ιερά Οδό.

Στο μεταξύ, μέρα κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα οργανώνουν στις 9 Απρίλη σωματεία στον Επισιτισμό - Τουρισμό. Συντονίζοντας τα βήματά τους και τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, 21 κλαδικά σωματεία μπροστά στην έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν στέλνουν το δικό τους μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία: «Ούτε ένας λιγότερος στη δουλειά! Ούτε ένα ευρώ λιγότερος μισθός! Ούτε ένα λεπτό παραπάνω εργασία! Μέτρα υγείας και ασφάλειας για όλους!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ