Πέμπτη 18 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
«Επίταξη ιδιωτών σε όλη την Υγεία - Να πληρώσουν τώρα κράτος και εργοδοσία»

Συγκέντρωση χτες μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου

Δυναμική συγκέντρωση πραγματοποίησαν τα εργατικά σωματεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς της πόλης των Ιωαννίνων στην κεντρική πλατεία, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου.

Αιχμή της κινητοποίησης ήταν η διεκδίκηση άμεσων μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία της πόλης.

Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό του προέδρου του Σωματείου Επισιτισμού - Τουρισμού, Δ. Ροσιλόβαλη. Εκ μέρους των υγειονομικών χαιρέτισε ο γραμματέας της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου, Μπάμπης Παππάς, ενώ από τον φοιτητικό χώρο μίλησε ο Παναγιώτης Γούσιας, από τον Σύλλογο Φοιτητών Ιατρικής Ιωαννίνων. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Ν. Μελισσόβα, εκ μέρους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, και του γραμματέα του Συνδικάτου Οικοδόμων, Β. Κρικώνη. Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, με τον Γ. Πραμαντιώτη, πρόεδρο του ΔΣ, να ζητά άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων. Στη συγκέντρωση ξεχώρισε η συμμετοχή των μαθητών της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων, με τον πρόεδρο του συλλόγου, Π. Πιέρη, να απευθύνει κάλεσμα στήριξης του αγώνα των σπουδαστών ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων τους. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με κεντρική ομιλία από το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σ. Ματσάγκα, πρόεδρο του Συνδικάτου Φαρμακοϋπαλλήλων Ιωαννίνων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ