Πέμπτη 18 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
«Ανάσα ζωής» ο αγώνας για την υγεία του λαού!

Αποφασισμένοι να δυναμώσουν τη μάχη για την προστασία της ζωής των εργαζομένων οι υγειονομικοί

«Επίταξη του ιδιωτικού τομέα» ζητάει η ΟΕΝΓΕ
«Επίταξη του ιδιωτικού τομέα» ζητάει η ΟΕΝΓΕ
Καταχειροκροτούμενοι μίλησαν στην ογκώδη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από τη Βουλή, όπου κατέληξε το συλλαλητήριο, οι αγωνιστές υγειονομικοί, οι πρωταγωνιστές της σκληρής μάχης που δίνεται καθημερινά μέσα στα δημόσια νοσοκομεία για την προστασία της ζωής του λαού.

«Η αποψινή μας συγκέντρωση είναι ένα φιλί ζωής, της ζωής μας που εξαιτίας της εγκληματικής αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης έναν χρόνο τώρα είναι στον αναπνευστήρα», τόνισε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ. Και συνέχισε: «Είναι ανάσα για τα δικαιώματά μας που στραγγαλίζονται: Για το δικαίωμα του λαού μας στην Υγεία. Για το δικαίωμα της νεολαίας στη μόρφωση. Για το δικαίωμά μας στη δουλειά με αξιοπρέπεια. Για το δικαίωμά μας στον ελεύθερο χρόνο, στον πολιτισμό, στο αθλητισμό».

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ανάμεσα σε εκατοντάδες γιατρούς και νοσηλευτές που κατέβηκαν με τα πανό των σωματείων των Νοσοκομείων της Αττικής στο Σύνταγμα, εξέφρασε τη συμπαράσταση των νοσοκομειακών γιατρών σε όσους δοκιμάζονται από την πανδημία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους συναδέλφους τους που εφημερεύουν και δίνουν μάχη για ένα κρεβάτι ΜΕΘ για να νοσηλεύσουν τους πάνω 120 ασθενείς που βρίσκονται με φορητό αναπνευστήρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Με την παρέμβασή της υπενθύμισε τις προειδοποιήσεις της Ομοσπονδίας στην κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών στα οποία η μόνιμη απάντηση ήταν πως το ΕΣΥ είναι «θωρακισμένο».

Η Αφροδίτη Ρέτζιου
Η Αφροδίτη Ρέτζιου
«Τον χρόνο που κέρδισε ο λαός μας τηρώντας όλα τα μέτρα με πειθαρχία, τον ξόδεψαν, τον σπατάλησαν», κατήγγειλε, απαριθμώντας τα πεπραγμένα της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που κατέληξαν να μετατρέψουν το σύστημα Υγείας σε σύστημα μιας νόσου. Ακόμα και σήμερα, με τα χιλιάδες κρούσματα, η κυβέρνηση, όπως τόνισε, παρακαλάει τους ιδιωτικούς ομίλους να δώσουν κάποια από τα κρεβάτια στις κλινικές τους, ενώ διπλασιάζει την αποζημίωσή τους και τους χρυσοπληρώνει από τα χρήματα του λαού και των ασφαλιστικών ταμείων.

«Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μας κουνάνε το δάχτυλο επειδή διεκδικούμε τα αυτονόητα, επειδή διεκδικούμε σε τελευταία ανάλυση το δικαίωμά μας στη ζωή. Ως εδώ συνάδελφοι. Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα νικήσουμε», υπογράμμισε. Τέλος, επανέλαβε τα αιτήματα για πραγματική επίταξη του συνόλου των δομών του ιδιωτικού τομέα, χωρίς αποζημιώσεις στους κλινικάρχες, και άμεσες προσλήψεις «τώρα που είναι αργά, πριν να είναι πάρα πολύ αργά».

«Από ώρα σε ώρα τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα χειρότερα και το ΕΣΥ να βγει εκτός αναπνευστήρα», προειδοποίησε ο Πάνος Παπανικολάου, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας. Αναδεικνύοντας σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις, μίλησε για τις ευθύνες της κυβέρνησης, καταλογίζοντάς της «επικοινωνιακά πυροτεχνήματα» και «ψεύτικα λόγια μεγάλα», ενώ επιστρατεύει διώξεις σε βάρος αγωνιστών υγειονομικών. «Ο λαός μας ξέρει πολύ καλά ότι το δίκιο το έχουν οι μαχόμενοι υγειονομικοί», τόνισε.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων σε νοσοκομεία. Ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Αγιο Σάββα», κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις του υπουργείου για τη μη ανανέωση της σύμβασης και την απόλυσή του, τονίζοντας ότι πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη.

«Ο κύβος ερρίφθη! Παίρνουμε την υπόθεση της προστασίας της υγείας του λαού μας στα χέρια μας!»: Αυτό το μήνυμα μάχης και αισιοδοξίας έστειλε ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας, αφού σε όλα όσα κρίνουν τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού, η κυβέρνηση παίρνει θέσεις υπονόμευσής τους: Από την επίταξη και την ενίσχυση των νοσοκομείων μέχρι τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και την ένταση του αυταρχισμού.

«Σήμερα που βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας στην Αττική, αυτή η συγκέντρωση είναι μια πραγματική ανάσα ελπίδας και αισιοδοξίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ