Πέμπτη 18 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταγγέλλει την κατάσταση εγκατάλειψης και υπολειτουργίας

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ) εξαιτίας της δραματικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, αλλά και τις επιπτώσεις που προκύπτουν για φοιτητές και εργαζόμενους, αναδεικνύει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ιδρύματος.

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του προς τη Διοικούσα Επιτροπή του ΔΙΠΑΕ, «έχει εδραιωθεί μία κατάσταση εγκατάλειψης, παρακμής και κρίσιμης υπολειτουργίας». Τονίζει ότι ολόκληρη η διοικητική δομή είναι υποστελεχωμένη και ενδεικτικά αναφέρει τις Διευθύνσεις Σπουδών και Ακαδημαϊκών Μονάδων, Τεχνικών Υπηρεσιών - Υποδομών και Πληροφορικής, σε μια περίοδο που η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και εργασία απαιτούν άμεση ανταπόκριση, κ.λπ.

Συνέπεια αυτών, «αιτήματα φοιτητών να μη φτάνουν ποτέ να εξεταστούν από τις Γραμματείες, βασικές λειτουργίες όπως για παράδειγμα η έκδοση αντιγράφων πτυχίων, οι δηλώσεις μαθημάτων, η καταχώρηση και ανάρτηση βαθμολογιών της εξεταστικής, μετεγγραφές φοιτητών και πολλά άλλα να μην μπορούν να ολοκληρωθούν. Προμήθειες τακτικές να μην μπορούν να εκτελεστούν στην ώρα τους». Εφτασαν έτσι σε καιρό πανδημίας να μείνουν ένα μήνα χωρίς καθαριότητα, χωρίς ατομικά μέσα προστασίας (αντισηπτικά, μάσκες, απολυμάνσεις), ακόμα και χωρίς θέρμανση.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΙΠΑΕ δηλώνει ότι στέκεται ενάντια στις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που διαχρονικά έχουν φέρει τα πανεπιστήμια σε αυτήν την κατάσταση, με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, με παντελή απουσία φοιτητικής μέριμνας, με συνεχή υποβάθμιση των σπουδών, και απαιτεί μεταξύ άλλων: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης για τη στελέχωση των Τμημάτων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Απρόσκοπτη διασφάλιση των αναγκών σε εξοπλισμό πληροφορικής, λογισμικό, αναλώσιμα, επισκευές - συντήρηση, θέρμανση, ψύξη κ.λπ. Μέτρα για την ασφαλή διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ