Πέμπτη 18 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΙΕΚ ΚΑΙ ΕΠΑΣ
Απαίτησαν μέτρα για επανέναρξη της εκπαίδευσής τους

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι σπουδαστές των Δημόσιων και Ιδιωτικών ΙΕΚ Θεσσαλονίκης, μαζί με σπουδαστές των ΕΠΑΣ, απαιτώντας μέτρα προστασίας για να ανοίξουν οι σχολές, να ξεκινήσουν τα εργαστήρια και οι πρακτικές.

Διαδήλωσαν κρατώντας πανό και φωνάζοντας «Ακούστε καλά τι λένε οι σπουδαστές, πάρτε τώρα μέτρα να ανοίξουν οι σχολές».

Οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ κατήγγειλαν ότι με τις αλλαγές στην Επαγγελματική Εκπαίδευση υποβαθμίζονται παραπέρα τα πτυχία τους στο επίπεδο της μεταγυμνασιακής κατάρτισης. Οι σπουδαστές των Ιδιωτικών ΙΕΚ απαίτησαν από τους επιχειρηματίες της Εκπαίδευσης να μειώσουν τα δίδακτρα, καθώς όπως είπαν, ενώ δεν γίνονται κανονικά μαθήματα, οι σπουδαστές καλούνται να πληρώνουν χωρίς καμία διευκόλυνση και την ίδια ώρα όσοι εργάζονται βρίσκονται στην πλειοψηφία τους και σε αναστολή εργασίας.

Ο ΣΥΣΔΙΕΚ Θεσσαλονίκης θέτει επιτακτικά την ανάγκη της επανεκκίνησης εργαστηρίων, πρακτικών ασκήσεων και γενικότερα των σπουδών. Διεκδικεί επίσης: Διασφάλιση της πρόσβασης στην τηλεκπαίδευση, με ευθύνη του κράτους εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων. Κανένας σπουδαστής να μη διαγραφεί επειδή «απέτυχε», επειδή δεν παρέδωσε εργασίες κάτω από αυτές τις συνθήκες. Να ενταχθούν στο έκτακτο επίδομα όλοι οι σπουδαστές που έκαναν πρακτική η οποία ανεστάλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ