Σάββατο 13 Μάρτη 2021 - Κυριακή 14 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Κακοστημένη παράσταση που αποκάλυψε τη στρατηγική τους σύμπλευση

Eurokinissi

Το γεγονός ότι η καταστολή και η αστυνομική βία πάνε χέρι - χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά επιχείρησαν να κρύψουν από κοινού οι Κυρ. Μητσοτάκης και Αλ. Τσίπρας την Παρασκευή, με τη στημένη και προκλητική για το λαό κοκορομαχία τους στη Βουλή, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα πρόσφατα κρούσματα κρατικής βίας και αυθαιρεσίας, και από την οποία απέκλεισαν τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Επιπλέον, μέσα από τη συζήτηση αποκαλύφθηκε ότι και η καταστολή και η αντιλαϊκή πολιτική έχουν συνέχεια, και με κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και βέβαια τώρα με κυβέρνηση ΝΔ.

Με βασικό στόχο να επιβάλει σιγή νεκροταφείου ενώ περνά σωρεία αντεργατικών και αντιλαϊκών νομοθετημάτων υπέρ του κεφαλαίου, ο πρωθυπουργός κατέφυγε στη δαιμονοποίηση των λαϊκών κινητοποιήσεων, υποστηρίζοντας ότι σε αυτή τη συγκυρία οι «μαζικές συνάξεις» είναι «γεγονός - υπερμεταδότης» για τον κορονοϊό, και ότι μπροστά στο «αγαθό της διαμαρτυρίας» υπερτερεί το «αγαθό της ανθρώπινης ζωής». Ολα αυτά ενώ εδώ και πάνω από ένα χρόνο η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα θωράκισης της δημόσιας Υγείας, με τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, τους αναγκαίους ελέγχους σε ΜΜΜ και χώρους δουλειάς, την επίταξη χωρίς αποζημιώσεις στους κλινικάρχες των ιδιωτικών δομών Υγείας και άλλα μέτρα.

Εκανε λόγο για «επικίνδυνες» διαδηλώσεις «πάνω στην κορύφωση της πανδημίας», κάνοντας μια αισχρή λαθροχειρία, να συγκρίνει δηλαδή κινητοποιήσεις στη χώρα μας, με κύριο αίτημα την προστασία του λαού από τον κορονοϊό, με τις «κινητοποιήσεις» που γίνονται στο εξωτερικό από «περιθωριακά κόμματα, αρνητές της μάσκας, των εμβολίων, των μέτρων κατά της πανδημίας».

Παρέπεμψε δε σε νομοθετικές πρωτοβουλίες που προωθεί η κυβέρνηση, όπως ότι θα τοποθετήσει ατομικές κάμερες στους αστυνομικούς, θα τους γίνουν ψυχογραφικά τεστ, θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την επανεκπαίδευσή τους και θα ενισχυθεί ο Συνήγορος του Πολίτη για τα θέματα αστυνομικής βίας. Επιχείρησε λοιπόν να μεταθέσει από το κύριο ζήτημα, που είναι ο προσανατολισμός των κατασταλτικών δυνάμεων να χτυπούν το εργατικό - λαϊκό κίνημα, στο ότι είναι θέμα ...εκπαίδευσης και προσωπικότητας. Ενδυόμενος ταυτόχρονα έναν μανδύα ψευτοδημοκρατικότητας, βγήκε «θεσμικά» ως πρωθυπουργός να ζητήσει «συγγνώμη» από όσους ήταν θύματα αστυνομικής βίας και τώρα και επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα επανέφερε το ανιστόρητο επιχείρημα ότι δήθεν η ΝΔ νομιμοποίησε το ΚΚΕ το 1974.

Επιβεβαίωσε γιατί είναι ο βολικός αντίπαλος

Με τη σειρά του ο Αλ. Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ, στάθηκε κυρίως στο ζήτημα της ...λάθος διαχείρισης από την κυβέρνηση ζητημάτων που αφορούν την πανδημία, την οικονομική κρίση κ.λπ. Δείχνοντας την πραγματική έγνοια του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «είναι ενορχηστρωτής της έντασης» ενώ «οφείλει να είναι εγγυητής της κοινωνικής ενότητας και της ομαλότητας», για να προχωρά «άβρεχτη» η πολιτική του κεφαλαίου. Και δήλωσε ξεκάθαρα: «Δεν μπορείτε. Εμείς μπορούμε».

Συνεχίζοντας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ευθύνεται για «το ζοφερό καθεστώς ανασφάλειας που απλώνεται σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής και προσωπικής ζωής. Στην εργασία, στην προστασία της υγείας, στο φόβο για το μέλλον, και τώρα τελευταία και στο φόβο της καταστολής».

Κατά τ' άλλα, κατηγόρησε και προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι συνειδητά καλύπτει την ατιμωρησία στα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και ότι αντιμετωπίζει την ΕΛ.ΑΣ. ως βραχίονα του κομματικού του μηχανισμού, συσκοτίζοντας κι αυτός το ρόλο της καταστολής ως συμπληρώματος της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε και η κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από όλα αυτά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε και πρόταση να αναδιοργανώσουν «σε βάσεις σύγχρονες και ευρωπαϊκές την αστυνομία μας». Μια αντίστοιχη αναδιοργάνωση είχε παρουσιάσει και ως κυβέρνηση, οδηγώντας στο να βγάλει στους δρόμους τις «αύρες» κατά διαδηλωτών. Επανέλαβε δε τα περί «κατάργησης μονάδων που στόχος τους δεν είναι το έγκλημα, αλλά ο λαός και τα κοινωνικά κινήματα», υποσχόμενος διαρκή εκπαίδευση των αστυνομικών. Ακριβώς δηλαδή όσα είχε αναφέρει νωρίτερα ο Κυρ. Μητσοτάκης, εστιάζοντας στα «ψυχολογικά προφίλ»...

Το απόγειο όμως του αίσχους από την πλευρά Τσίπρα ήταν όταν με θράσος εμφανίστηκε ως συνεχιστής των ηρωικών αγώνων του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και των Λαμπράκηδων!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ