Σάββατο 13 Μάρτη 2021 - Κυριακή 14 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΑΣ ΟΑΣΑ
Σοβαρή καταγγελία για μηχανισμό της αστυνομίας στη ΣΤΑΣΥ

Τη λειτουργία μηχανισμού της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας «Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ» (ΣΤΑΣΥ, μετρό, ηλεκτρικό, τραμ) καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΑΣΑ. Ενα ακόμα γεγονός που μαρτυρά την ένταση της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας έχοντας στο στόχαστρο συνολικά το εργατικό κίνημα.

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση», τονίζει η ΔΑΣ, «που στη φαρέτρα των μέτρων για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής έφτασε στο σημείο να στήσει μηχανισμό της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ! Η πρεμούρα τους για την καταστολή του εργατικού κινήματος αποτυπώνεται με την παρουσία αστυνομικών στο γραφείο 14 στο δεύτερο όροφο του κτιρίου της ΣΤΑΣΥ στο κέντρο της Αθήνας.

Θέλουν και με αυτόν τον τρόπο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να εντείνουν το κυνήγι του λαϊκού κινήματος, κάθε οργανωμένης διαμαρτυρίας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και ταυτόχρονα να επιβάλουν στους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες σιγή ιχθύος. Αντί η κυβέρνηση να δώσει λεφτά για να πυκνώσουν τα δρομολόγια στα ΜΜΜ δίνει λεφτά σε αστυνομικούς για πύκνωση της καταστολής.

Δεν θα τους περάσει. Το οργανωμένο κίνημα δεν τρομοκρατείται. Τα δικαιώματά μας τα έχουμε κερδίσει με αιματηρούς αγώνες. Με ΜΑΤ και βία δεν βγαίνει η πανδημία. Πάρτε τώρα μέτρα για τη συγκοινωνία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ