Σάββατο 13 Μάρτη 2021 - Κυριακή 14 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Κινητοποιήσεις για το έγκλημα σε ΧΥΤΑ Φυλής και Σχιστό

Μετά τη διαδικτυακή σύσκεψη δεκάδων σωματείων και φορέων της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, αποφασίστηκαν μια σειρά από νέες κινητοποιήσεις - απάντηση στο έγκλημα της χωματερής της Φυλής και στα σχέδια κυβέρνησης - Περιφέρειας να την επεκτείνουν.

Με το μήνυμα «Μας γεμίζουν καρκίνο για τα κέρδη τους - Τέρμα στο αίσχος της χωματερής. Οχι στην καύση των σκουπιδιών», η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων ζητάει «να σταματήσει το έγκλημα της χωματερής» και καλεί στις εξής κινητοποιήσεις:

  • Τετάρτη 17/3, στις 6.30 μ.μ., αποκλεισμός της λεωφόρου Φυλής στη συμβολή με τη λεωφόρο Θηβών.
  • Δευτέρα 22 Μάρτη, στις 8.30 π.μ., αποκλεισμός του ΧΥΤΑ Φυλής.
  • Δευτέρα 29 Μάρτη, στις 5.30 μ.μ., συγκέντρωση στο πάρκινγκ του Θεάτρου Πέτρας και μεγάλη αυτοκινητοπομπή σε Πετρούπολη - Καματερό - Ανω Λιόσια - Ασπρόπυργο.
  • Δευτέρα 5 Απρίλη, στις 5.30 μ.μ., αποκλεισμός του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Στο Σχιστό

Παράλληλα, μαζικοί φορείς του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος απευθύνουν κάλεσμα στο λαό της περιοχής να πάρει θέση μάχης για να μην περάσει το νέο έγκλημα που ετοιμάζουν Περιφέρεια και δημοτικές αρχές για τη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό.

Διεκδικούν: Να κλείσουν τώρα ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Παλαιό Νεκροταφείο Περάματος και ο ΣΜΑ του Πειραιά, που λειτουργεί στο Σχιστό. Αμεση ανάπλαση του παλιού νεκροταφείου σε χώρο πρασίνου και αναψυχής. Οχι σε μονάδα καύσης. Οχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή.

Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζονται οι εξής κινητοποιήσεις:

  • Τρίτη 16 Μάρτη, στις 6 π.μ., αποκλεισμός του ΣΜΑ Σχιστού.
  • Τετάρτη 17 Μάρτη, εξορμήσεις ενημέρωσης, στις 11 π.μ., σε Σελεπίτσαρι και πλατεία Ηρώων Περάματος και στις 5 μ.μ. στα Λιπάσματα (Κράκαρη).
  • Παρασκευή 19 Μάρτη, στις 5.30 μ.μ., μηχανοκίνητη πορεία στις γειτονιές των τριών δήμων, με κατάληξη στο Σχιστό.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ