Πέμπτη 11 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ξεσηκωμός ενάντια στο έγκλημα της χωματερής

Πραγματοποιήθηκε χτες διαδικτυακή σύσκεψη και αποφασίστηκαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Από παλιότερη κινητοποίηση στην Περιφέρεια Αττικής
Από παλιότερη κινητοποίηση στην Περιφέρεια Αττικής
Διαδικτυακή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χτες με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων και φορέων της Δυτικής Αττικής για την οργάνωση του αγώνα για να τελειώσει το έγκλημα της χωματερής στη Φυλή.

Από τη συζήτηση που έγινε, αποφασίστηκε συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων της Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας για να σταματήσει το έγκλημα στη Φυλή. Εκφράστηκε η κατηγορηματική αντίθεσή τους στην απόφαση της Περιφέρειας Αττικής και της διοίκησης Πατούλη (ΝΔ) - που συνεχίζει την πολιτική της διοίκησης Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) - για επέκταση της χωματερής και τη δημιουργία 3ου ΧΥΤΑ, μιας καινούργιας δηλαδή χωματερής. Ταυτόχρονα υπογραμμίστηκε η ανάγκη να απαντηθεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει με την αστυνομοκρατία όποιον σηκώνει κεφάλι και ταυτόχρονα ο αγώνας να συνδυαστεί με τον συνολικό αγώνα του λαού μας για μέτρα προστασίας της υγείας του, των εισοδημάτων τους και των δικαιωμάτων μας.

Επίσης αποφασίστηκαν μια σειρά από αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν:

Την Τετάρτη 17 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. αποκλεισμός της λεωφόρου Φυλής στη συμβολή με τη λεωφόρο Θηβών.

Τη Δευτέρα 22 Μάρτη, στις 8.30 π.μ., αποκλεισμός του ΧΥΤΑ Φυλής.

Τη Δευτέρα 29 Μάρτη, στις 5.30 μ.μ., συγκέντρωση στο πάρκινγκ του Θεάτρου Πέτρας και μεγάλη αυτοκινητοπομπή σε Πετρούπολη - Καματερό - Ανω Λιόσια - Ασπρόπυργο.

Τη Δευτέρα 5 Απρίλη, στις 5.30 μ.μ., αποκλεισμό του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Και ετοιμότητα για ολοήμερο αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Φυλής.

Στα βασικά αιτήματα περιλαμβάνονται το να παρθεί πίσω η απόφαση για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ και για εγκατάσταση μονάδας καύσης απορριμμάτων στη Φυλή. Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής και να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις. Να απαγορευτεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή. Να μην υπάρξει καμία σκέψη για καύση των απορριμμάτων.

Επίσης σημειώνεται ότι πρέπει να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Οχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή. Ταυτόχρονα, με αξιοποίηση όλων των σύγχρονων δυνατοτήτων και επιστημονικό σχεδιασμό να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην ανακύκλωση και στη διαλογή στην πηγή.

Να μη μετατοπιστούν τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.

Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής - ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος».

«Ολοι στο πόδι! Ξεσηκωμός! Εμπόδιο στο έγκλημα θα είναι ο λαός» είναι το κεντρικό σύνθημα και η έκκληση να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η πρωτοβουλία του κάθε φορέα που πρέπει να φτάσει σε όλα τα μέλη του για να μαζικοποιηθεί ο αγώνας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από πολλούς φορείς της περιοχής και πάνω από 40 έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Ενδεικτικά από τα: Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Παράρτημα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Ιλίου - Πετρούπολης - Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής Παράρτημα Θριασίου, Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Φυλής, Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Μάνδρας, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Ενωση ΕΒΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου, Υπό σύσταση Σύλλογος Εμπόρων και Ελεύθερων Επαγγελματιών Ασπροπύργου, Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Αχαρνών (ΣΕΒΑ), τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμου Φυλής, Ελευσίνας - Μάνδρας, Αχαρνών, Ασπροπύργου, οι Σύλλογοι Γυναικών Ανω Λιοσίων, Ζεφυρίου, Μενιδίου, Ελευσίνας, Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Σύλλογος Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού, Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) Παράρτημα Αχαρνών - Φυλής, Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Δήμου Φυλής, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου ΓΕΛ Ανω Λιοσίων, Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Δήμου Φυλής, Εξωραϊστικός Σύλλογος Λαθέας Μενιδίου, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών στους Δήμους της περιοχής και πολλοί ακόμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ