Πέμπτη 11 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέοι αγωνιστικοί σταθμοί για τους σπουδαστές των ΙΕΚ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή προχωρά ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ), δίνοντας συνέχεια στις δράσεις του προηγούμενου διαστήματος και στη συμμετοχή του στο χτεσινό συλλαλητήριο, για να ανοίξουν οι σχολές.

«Δεν θα τους αφήσουμε άλλο να παίζουν με το μέλλον μας!», δηλώνει ο ΣΥΣΔΙΕΚ και διεκδικεί:

  • «Να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας σπουδαστών και εκπαιδευτών, τουλάχιστον να πραγματοποιηθούν διά ζώσης τα εργαστηριακά μαθήματα από το εαρινό εξάμηνο!
  • Να σταματήσει το μαρτύριο της αναμονής! Να ξεκινήσουν τώρα οι πρακτικές ασκήσεις!
  • Πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση, με ουσιαστική εποπτεία από το υπουργείο. Ολοι οι σπουδαστές που κάνουν πρακτική να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα ένσημα να υπολογίζονται για τη σύνταξη και να αμείβονται με βάση τη ΕΓΣΣΕ ή τις κλαδικές συμβάσεις όπου υπάρχουν».

Ανάλογες δράσεις αναπτύσσει και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ Θεσσαλονίκης, που έχει ορίσει ως επόμενο αγωνιστικό σταθμό την 15η Μάρτη, όταν στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΜΑΘ, μαζί με σπουδαστές ΕΠΑΣ και Ιδιωτικών ΙΕΚ.

Ο ΣΥΣΔΙΕΚ Θεσσαλονίκης θέτει επιτακτικά την ανάγκη επανεκκίνησης εργαστηρίων, πρακτικών ασκήσεων και γενικότερα των σπουδών, και βάζει επίσης αιτήματα για: «Διασφάλιση της πρόσβασης στην τηλεκπαίδευση, με ευθύνη του κράτους εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων. Κανένας σπουδαστής να μη διαγραφεί επειδή "απέτυχε", δεν παρέδωσε εργασίες κάτω από αυτές τις συνθήκες. Ολοι οι σπουδαστές που έκαναν πρακτική και ανεστάλη, να ενταχθούν στο έκτακτο επίδομα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ