Σάββατο 6 Μάρτη 2021 - Κυριακή 7 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μετέφερε στη Βουλή τα αιτήματα του λαού της Δυτικής Αθήνας

Τοποθέτηση του Χρήστου Κατσώτη στη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης

Τα αιτήματα του λαού της Δυτικής Αθήνας, που απαιτεί να σταματήσει το έγκλημα με τον ΧΥΤΑ της Φυλής, να αναβαθμιστούν οι δομές Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, να ληφθούν μέτρα για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, των μικρών επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων που αγγίζουν το φάσμα της ανέχειας και άλλα, ανέδειξε μιλώντας την Παρασκευή στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.

Αφορμή για την παρέμβαση έδωσε Επίκαιρη Επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την περιοχή, την οποία κατέθεσε, όπως έδειξε η συζήτηση, κυρίως για το πώς θα στηριχθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Για παράδειγμα, το πρόβλημα με το ΧΥΤΑ Φυλής λίγο τους απασχόλησε, ενώ ήταν χαρακτηριστική η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκη, ο οποίος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν αναβαθμίζει την Αναπτυξιακή Τράπεζα και «δεν έχει ενεργοποιηθεί ο νόμος για τις μικροπιστώσεις», ο νόμος δηλαδή που διαμορφώνει ένα δίκτυο νόμιμης «τοκογλυφίας», στοχευμένο στους αυτοαπασχολούμενους και τους βιοπαλαιστές επαγγελματίες, οι οποίοι και στη Δ. Αθήνα στενάζουν από την αντιλαϊκή πολιτική.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης, καθησύχασε τον Γ. Δραγασάκη ότι θα υπάρξει σχετική ...μέριμνα για τη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ παρατήρησε ότι στην Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει το αίτημα να αποδοθεί στο δήμο Χαϊδαρίου η προβλήτα 4 των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά όταν, όπως ανέφερε, στο σχέδιο «εξυγίανσης» του ναυπηγείου που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το προωθεί «αυτούσιο» δεν υπήρχε τέτοια αναφορά. «Συγγνώμη, το δικό σας σχέδιο συνεχίζουμε», ανέφερε δείχνοντας ότι πίσω από τις υποκριτικές κορόνες βρίσκεται η ίδια στρατηγική.

Ο Χρ. Κατσώτης ανέδειξε ότι στη Δυτική Αθήνα «ζουν και εργάζονται εκατοντάδες χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι και λαϊκά στρώματα με μόνιμη τη δυσωδία στα σπίτια τους, από τον ΧΥΤΑ, με ποσοστό καρκίνων στο 30%, σε σχέση με τον μέσο όρο, με τον εφιάλτη της ανεργίας, την εξάπλωση της φτώχειας, με καταστροφή των μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, με εργασιακές συνθήκες μεσαιωνικές». Παράλληλα, η πανδημία καλπάζει σε χώρους δουλειάς, σε μέσα μαζικής μεταφοράς, ιδιωτικές δομές Υγείας. Εφερε ως παράδειγμα ότι το Νοσοκομείο «Αττικόν» έχει φτάσει στα όριά του, ενώ ακόμα και τώρα η κυβέρνηση αρνείται την πλήρη επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Λοιμωδών που έκλεισε η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και διατήρησε το λουκέτο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Επισήμανε ότι γι' αυτά δεν υπάρχει αναφορά στην Επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχουν την ίδια πολιτική με τη ΝΔ, αυτή που βάζει στη ζυγαριά του «κόστους - οφέλους» τις λαϊκές ανάγκες, και έχει μοναδικό κριτήριο την ενίσχυση και θωράκιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ