Σάββατο 19 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Απέκλεισαν την Εθνική Οδό

Σε συσκέψεις που γίνονται σήμερα, αύριο και μεθαύριο στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία- Θράκη, οι αγρότες συντονίζουν τη δράση τους σε ολόκληρη τη χώρα για την πανελλαδική κινητοποίηση στις 28 του Γενάρη

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Καρδίτσας-Αθήνας, στο ύψος του Νέου Μοναστηρίου, προχώρησαν χτες το πρωί, για μία ώρα, εκατοντάδες αγρότες των Δήμων Ταμασίου Καρδίτσας και Θεσσαλιώτιδος Φθιώτιδας, απαιτώντας από την κυβέρνηση την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του αγροτικού κόσμου. Στην αγωνιστική κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί στην Εθνική Οδό Λαμίας-Λάρισας στο Νέο Μοναστήρι, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση εκπροσώπων της μαχόμενης αγροτιάς με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, συμμετείχαν δήμαρχοι της περιοχής και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μαζικών φορέων.

Οι συγκεντρωμένοι αγρότες, για όση ώρα ήταν κλειστή η Εθνική Οδός με τα αγροτικά τους μηχανήματα, φώναζαν αγωνιστικά συνθήματα, όπως «Στα μπλόκα, στα μπλόκα της αγροτιάς να "σπάσει" της κυβέρνησης ο "τσαμπουκάς"» και δήλωσαν έτοιμοι και αποφασισμένοι να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στις νέες αγροτικές κινητοποιήσεις για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που ξεκινούν στις 28 του Γενάρη.

Στις αγωνιστικές διαθέσεις του αγροτικού κόσμου αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Θ. Γκαϊτατζής, μέλος της Νομαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Φθιώτιδας, ενώ με χαιρετισμό που απηύθυναν στη συγκέντρωση οι δήμαρχοι Ταμασίου, Β. Μόσχος, και Θεσσαλιώτιδος, Γ. Τζαχρήστος, εξέφρασαν τη συμπαράσταση και συμπαράταξή τους στον αγώνα της αγροτιάς.

Στη Θεσσαλία οι αγρότες, που στις 28 του Γενάρη θα συγκεντρώσουν τα τρακτέρ τους στα Τέμπη, προετοιμάζονται πυρετωδώς για την επιτυχία των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων. Ολο το διάστημα μέχρι τις 28 του Γενάρη κλιμάκια του αγροτικού συνδικαλιστικού και συνεταιριστικού κινήματος θα περιοδεύουν καθημερινά στα χωριά, ενημερώνοντας τον αγροτικό κόσμο και καλώντας τον να συμμετάσχει μαζικά και δυναμικά στον αγώνα.

Στη Λάρισα η Νομαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, σε συνεργασία με τις Επαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές, τις επόμενες μέρες διοργανώνει τις εξής αγροτικές συσκέψεις:

  • Σήμερα, Σάββατο, στις 11 π.μ., στα Φάρσαλα, στα γραφεία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.
  • Αύριο, Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, στον Πλατύκαμπο, στα γραφεία του Γεωργικού Συνεταιρισμού.
  • Την Τετάρτη 23 του Γενάρη, στις 11 π.μ. στην Ελασσόνα, στο δημαρχείο της πόλης.
  • Την Παρασκευή 25 του Γενάρη, στις 7 μ.μ. στον Τύρναβο, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μαξίμ».
Σε Μακεδονία - Θράκη

Μεγάλη σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων αγροτών από όλη τη Μακεδονία και Θράκη πραγματοποιείται τη Δευτέρα 21 του Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Μακεδονίας-Θράκης. Στο κέντρο της συζήτησης θα βρίσκεται το θέμα των πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων που γίνονται στις 28 του Γενάρη και θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τον καλύτερο συντονισμό των αγώνων. Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, «η σύσκεψη αυτή γίνεται μετά την αναστολή των αγροτικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο τέλος του προηγούμενου χρόνου και οι οποίες ανεστάλησαν λόγω των εορτών και αναμονής πρωτοβουλιών της πολιτείας, και επειδή τα προβλήματα των αγροτών και Συνεταιριστικών Οργανώσεων συνεχίζουν να υπάρχουν».

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων των αγροτών και οι πρόεδροι των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών θα συζητήσουν επίσης τα θέματα του βαμβακιού και του νέου καταστροφικού κανονισμού της ΕΕ, της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ, της περικοπής των επιδοτήσεων κ.ά. Στα πλαίσια των αγροτικών κινητοποιήσεων, οι αγρότες του Νομού Σερρών πραγματοποιούν σύσκεψη σήμερα το πρωί στη Νιγρίτα. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Σωκράτης Γραβαλάς, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα αναφερθεί στα γενικότερα προβλήματα της αγροτιάς που επιδεινώθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Επίσης, οι αγρότες του Κιλκίς συγκεντρώνονται σήμερα στις 11.30 το πρωί στην αίθουσα του Αγροτικού Συλλόγου Πολυκάστρου, όπου θα συζητήσουν τη συμμετοχή τους στην αγροτική πανελλαδική κινητοποίηση της 28ης του Γενάρη. Την εκδήλωση διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Παιονίας, Πολυκάστρου, Κιλκίς.

Στην Ορεστιάδα αύριο, Κυριακή, στις 11 το πρωί, γίνεται ευρεία σύσκεψη των φορέων της περιοχής για την καλύτερη προετοιμασία των αγροτικών κινητοποιήσεων - με οργανωτές τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Ν. Εβρου, σε συνεργασία με το ΔΣ της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Περιφέρειας Ορεστιάδας - όπου καλούνται να πάρουν μέρος βουλευτές, ο νομάρχης, εκπρόσωποι κομμάτων, δήμαρχοι, το Εργατικό Κέντρο, σύλλογοι γονέων, δασκάλων, φοιτητών, οι αντιπρόσωποι της ΕΓΣ Ορεστιάδας κ.ά. Τέλος, με συνεταιριστές θα συναντηθεί αύριο στις 10 το πρωί ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, ο οποίος επισκέπτεται την Επανωμή στο Νομό Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ