Σάββατο 19 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ
Διεκδικούν τα αυτονόητα

«Δωρεάν Παιδεία, είναι να σου δίνουν ένα άδειο σχολικό κτίριο». Η ατάκα αυτή ενός μαθητή του 1ου Γενικού Λυκείου Αχαρνών, αρχικά μας παραξένεψε όταν βρεθήκαμε μπροστά από το κτίριο του σχολείου που εκ πρώτης όψεως φαίνεται καινούριο και καλοδιατηρημένο. Οι μαθητές του εν λόγω σχολείου, που έχει 350 μαθητές (που φτάνουν αρκετές φορές από μακρινές αποστάσεις), έκαναν κατάληψη του σχολείου τους από την περασμένη Τρίτη μέχρι χτες Παρασκευή, διεκδικώντας τα αυτονόητα, ειδικά για ένα σχολείο που έχει μόλις τρία χρόνια ζωής. Μόνο που η πολιτική υποχρηματοδότησης της Παιδείας δεν κάνει διακρίσεις. Εχουμε και λέμε λοιπόν.

Στο σχολείο υπάρχει εργαστήριο πληροφορικής, με εγκαταστάσεις και την κατάλληλη υποδομή, καθώς και καθηγητή για τα 4 τμήματα τεχνολογικής κατεύθυνσης, μόνο που λείπουν οι... υπολογιστές! Αίτημα που, όπως λένε οι μαθητές, εκκρεμεί 2 χρόνια και ακόμα περιμένουν.

Σε αυτό το κατά τ' άλλα σύγχρονο σχολείο η κεντρική θέρμανση δε λειτουργεί επαρκώς, αφού οι πιστώσεις για πετρέλαιο που δίνει ο Δήμος Αχαρνών δεν επαρκούν, απόρροια του ότι οι αρμοδιότητες που έχουν περάσει στους δήμους για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων δε συνεπάγονται και κονδύλια, πόρους που να μπορούν να διατεθούν.

Επίσης, στο σχολείο δεν υπάρχουν κουρτίνες στις αίθουσες, εδώ και καιρό περιμένουν να φτιαχτεί ένα στέγαστρο στην αυλή, ενώ από τις 12 βρύσες λειτουργεί μόνο μία και αυτή βγάζει λασπόνερο.

Για όλα αυτά οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί απευθύνθηκαν στο δήμο, στη Νομαρχία και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου εισέπραξαν μόνο υποσχέσεις. Οπως αποφάσισαν οι μαθητές σε Γενική Συνέλευσή τους, αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους για ένα μήνα για να επανεξετάσουν τη στάση τους ανάλογα με το αν θα δικαιωθούν τα αιτήματά τους. Πρέπει να σημειώσουμε επίσης ότι μόνο μετά από διαμαρτυρία του 15μελούς και των μαθητών, ήρθε αλλά μετά ένα τετράμηνο καθηγήτρια για το σχέδιο, που είναι μάθημα επιλογής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ