Σάββατο 19 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απειλές φασιστοειδών σε σχολεία

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Φασιστοειδή της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», που θυμίζουν φαντάσματα από το παρελθόν, έκαναν την εμφάνισή τους αυτή τη βδομάδα σε δυο σχολεία της Αθήνας, απειλώντας και τρομοκρατώντας μαθητές. Πολυμελής ομάδα φασιστοειδών επιτέθηκε χτες σε μαθητή του 60ού Γυμνασίου Αθήνας στην Κυψέλη, μέσα στο προαύλιο του σχολείου, προπηλακίζοντας και απειλώντας τον. Προχτές άλλη ομάδα, των ιδίων αντιλήψεων, ανήρτησε, εν ώρα μαθήματος, πανό στην περίφραξη του 32ου Λυκείου Αθήνας στα Πατήσια, με την προτροπή: «Εξω οι ξένοι»(!), ενώ κάποιοι μαθητές του Λυκείου έδειχναν στους εξωσχολικούς φασίστες ποιοι είναι οι αλλοδαποί συμμαθητές τους...

Το γεγονός καταγγέλλει δριμύτατα η ΚΝΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κεντρικού της Συμβουλίου, που σημειώνει την ανάγκη άμεσης απόκρουσης από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, της δράσης των ομάδων αυτών και των άκρως επικίνδυνων αντιλήψεων που πρεσβεύουν, ενώ τονίζει ότι θα εντείνει τη δράση της «για την πλήρη απομόνωση τέτοιων δυνάμεων».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει:

«Τα δύο τελευταία περιστατικά, που δυστυχώς δεν είναι τα μοναδικά, έρχονται να υπογραμμίσουν την ανάγκη της άμεσης και αποφασιστικής απόκρουσης τόσο της δράσης των ομάδων αυτών όσο και των άκρως επικίνδυνων αντιλήψεων που πρεσβεύουν. Το καθήκον αυτό βαραίνει τις πλάτες σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και όλων των πολιτικών δυνάμεων, μέσω των οργανώσεών τους σε τοπικό επίπεδο, που δεν πρέπει να ξεχνούν πως η σιωπή ισοδυναμεί με συνενοχή.

Σε ό,τι αφορά την ΚΝΕ, για μια ακόμα φορά διακηρύττει πως θα συνεχίσει και θα εντείνει την παρέμβασή της και τη δράση της για την πλήρη απομόνωση τέτοιων δυνάμεων, αυτοτελώς και μέσα από τους φορείς του μαζικού κινήματος, μαζί με όλους τους νέους που δεν ανέχονται αντιλήψεις και πρακτικές που ξεπηδούν από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ