Πέμπτη 4 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάση εργασίας στο Μεταλλείο Ολυμπιάδας

Σε 3ωρη στάση εργασίας σε όλες τις βάρδιες προχωρούν σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι της «Edilmac» στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας στη Χαλκιδική, απαιτώντας μέτρα για την ασφάλεια της εργασίας, αλλά και παροχές που δεν τους αποδίδονται.

Τη στάση εργασίας προκήρυξε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδος, μετά και από τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων σε όλες τις βάρδιες. Και προειδοποιεί πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων, θα κλιμακώσουν τον δίκαιο αγώνα τους.

Οπως καταγγέλλει, η εταιρεία «δεν σέβεται τους κανόνες ασφαλείας και τα αιτήματά μας, ρισκάροντας καθημερινά τις ζωές μας και εκθέτοντάς μας σε μεγάλους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλειά μας. Κάθε μέρα δουλεύουμε σε ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας με ελάχιστο αερισμό». Επιπλέον, δεν έχει υλοποιήσει ακόμα και αιτήματα που έχει αποδεχτεί κάτω από την πίεση παλιότερων αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Καταγγέλλει επίσης ότι μόλις πριν πέντε μέρες έπεσε μεγάλο κομμάτι από την οροφή της στοάς και από τύχη γλίτωσε ο εργαζόμενος που μέχρι πριν 10 λεπτά δούλευε στο σημείο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ