Τετάρτη 3 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «FIRST DATA»
Νέα στάση εργασίας και διαμαρτυρία για τις απολύσεις

Σε 4ωρη στάση εργασίας αύριο Πέμπτη 4/3 (12 μ. έως 4 μ.μ.) και παράσταση διαμαρτυρίας, στη 1 μ.μ., στη διοίκηση της εταιρείας στο Κρυονέρι, προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «New Sia Greece» (πρώην «First Data»), αντιδρώντας στις απολύσεις με τις οποίες κλιμακώνεται η επίθεση της εργοδοσίας. Ηδη το Σωματείο οργάνωσε με επιτυχία στάση εργασίας την περασμένη Παρασκευή.

Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε 6 απολύσεις, με το Σωματείο να καταγγέλλει πως στο στόχαστρο έχουν βρεθεί «συνάδελφοι με πάνω από 15ετία στην εταιρεία», με «άπειρες ώρες υπερωρίας» αλλά και «προβλήματα υγείας που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πολύχρονης εργασίας στο τηλέφωνο και στο γραφείο», εργαζόμενοι που βρίσκονται λίγα χρόνια πριν από τη συνταξιοδότηση. «Είναι ειρωνικό να ανακοινώνουν νέα έργα και να ζητούν καθημερινά υπερωρίες και ταυτόχρονα να απολύουν επειδή δεν έχει δουλειά», σημειώνει και αναδεικνύει ότι στόχος της εργοδοσίας είναι να ξεμπερδεύει με παλιούς εργαζόμενους που έχουν περισσότερα δικαιώματα.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι το προσωπικό βρίσκεται σε ποσοστό 90% σε τηλεργασία από την αρχή της πανδημίας, ένα καθεστώς το οποίο η εταιρεία σχεδιάζει να παγιώσει όπως φαίνεται από την επιλογή της να ξενοικιάσει το κτίριο που στέγαζε τις εγκαταστάσεις της στο κέντρο της Αθήνας. Μαζί με τη δουλειά από το σπίτι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν το «σπαστό» ωράριο και τις πιέσεις για υπερωρίες και για δουλειά τις μέρες των ρεπό.

  • Τις απολύσεις από την εταιρεία «New Sia Greece» εν μέσω πανδημίας καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. Τη στήριξή του εκφράζει και το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ