Τετάρτη 3 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Κρίνεται σήμερα το αίτημα για προσωρινή διοίκηση

Σήμερα Τετάρτη 3/3 αναμένεται να κριθεί το σκηνικό που θα επικρατήσει στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία λίγο πριν τις προγραμματισμένες εκλογικές αρχαιρεσίες στις 14 Μάρτη. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών θα αποφασίσει για το αίτημα που κατέθεσαν έξι σωματεία - μέλη της Ομοσπονδίας για διορισμό προσωρινής διοίκησης που θα αναλάβει να διενεργήσει τις επερχόμενες εκλογές. Το αίτημα των έξι σωματείων βασίζεται στα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στους κόλπους της ΕΙΟ, με τις καταγγελίες της χρυσής Ολυμπιονίκης Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ομοσπονδίας πριν από 23 χρόνια, αλλά και τις αντίστοιχες αθλητών κατά της διοίκησης για διάφορα άλλα ζητήματα. Σημειώνεται πως με αφορμή τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, ο υφυπουργός Αθλητισμού πάγωσε την χρηματοδότηση της ΕΙΟ, ενώ προχώρησε στη διενέργεια οικονομικού ελέγχου. Παράλληλα, από πλευράς υφυπουργού υποστηρίζεται η άποψη για διορισμό προσωρινής διοίκησης μέχρι τις εκλογές.

«Πρωτόγνωρες καταστάσεις που προκαλούν έκπληξη»

Με αφορμή και τα τελευταία γεγονότα στην ΕΙΟ, ο Βαγγέλης Καραγιώργος, γραμματέας της Επιτροπής Δραστηριοτήτων της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, με δήλωση κάνει λόγο για ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη, στην ΕΙΟ. Ιδιαίτερα, όπως επισημαίνει, απ' τη στιγμή που ο υφυπουργός «βλέπει τον υποψήφιό του να χάνει έδαφος, κάνει ό,τι μπορεί να ελέγξει την Ομοσπονδία».

Στη δήλωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει: «Εξι σωματεία που όλως τυχαίως ανήκουν στην κυβερνητική παράταξη ζητάνε την καθαίρεση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας και τη συγκρότηση προσωρινής διοίκησης λίγες μέρες πριν τις νόμιμα προγραμματισμένες εκλογές στις οποίες τα σωματεία θα κληθούν να επιλέξουν τη νέα διοίκηση».

Παράλληλα, ο Β. Καραγιώργος κάνει λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις που προκαλούν έκπληξη και «θυμίζουν άλλες εποχές», ενώ καταλήγοντας υπογραμμίζει πως τώρα «τον λόγο έχουν τα σωματεία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απορρίφθηκε το αίτημα για προσωρινή διοίκηση(2021-03-05 00:00:00.0)
Στον εισαγγελέα ο 38χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας(2021-01-26 00:00:00.0)
Αποκάλυψε νέο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης(2021-01-21 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι αλληλοκατηγορίες(1996-11-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ