Τετάρτη 3 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΗΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των κατοίκων

Με την «προστασία» της αστυνομίας επιχειρήθηκε και χτες, για δεύτερη μέρα, να ξεκινήσουν οι εργασίες απομάκρυνσης των αμμοκρατών από την παραλία της Νικήτης στη Χαλκιδική.

Με πανό που έγραφε «Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας» και φωνάζοντας «Δεν θα περάσει», οι κάτοικοι στάθηκαν μπροστά στις δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί πάνοπλες και μπροστά στα σκαπτικά μηχανήματα, δηλώνοντας την απόφασή τους να εμποδίσουν κάθε προσπάθεια καταστροφής των αμμοκρατών.

Οι αμμοκράτες είναι μεγάλοι βράχοι που έχουν τοποθετηθεί τα προηγούμενα χρόνια από τον δήμο για να συγκρατήσουν τη διάβρωση της παραλίας. Η τοποθέτησή τους κρίθηκε αυθαίρετη και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης αποφάσισε την απομάκρυνσή τους.

Οι κάτοικοι αντιδρούν καθώς, όπως υποστηρίζουν, η συγκεκριμένη ενέργεια θα αποβεί καταστροφική για το παραλιακό μέτωπο του οικισμού. Ετσι, ζητούν να μην απομακρυνθούν οι αμμοκράτες μέχρι να δρομολογηθούν έργα για την προστασία των ακτών από τη διάβρωση, συνολικά για την προστασία του παραλιακού χώρου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ