Τρίτη 2 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πολύμορφες παρεμβάσεις με επίκεντρο τα φλέγοντα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας

Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους αυτοαπασχολούμενων του Δυτικού Τομέα Αθήνας θα έχει σήμερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από την εκδήλωση το Σεπτέμβρη στο Αιγάλεω με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Από την εκδήλωση το Σεπτέμβρη στο Αιγάλεω με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους από Συλλόγους και Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων του Δυτικού Τομέα Αθήνας θα έχει σήμερα, Τρίτη, στις 12.30 μ.μ., ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η σημερινή συζήτηση έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων της Δυτικής Αθήνας, όπως και παρεμβάσεων του Κόμματος για τα οξυμένα προβλήματα του λαού της περιοχής. Προβλήματα που σταθερά το ΚΚΕ αναδεικνύει και μέσα από Ερωτήσεις που καταθέτει στη Βουλή, ανακοινώσεις και άλλες πρωτοβουλίες, όπως επισκέψεις σε δήμους της περιοχής, συναντήσεις με δημοτικές αρχές και φορείς, εκδηλώσεις κ.ά.

Από τις πρωτοβουλίες που πήρε το Κόμμα για τα οξυμένα προβλήματα των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας, ξεχωρίζουν οι παρεμβάσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, που είναι και βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθηνών. Συγκεκριμένα:

-- Το Γενάρη του 2021 συνυπέγραψε με άλλους βουλευτές του Κόμματος και κατέθεσε Ερώτηση με θέμα «Μέτρα για τη θωράκιση των δημόσιων μονάδων Υγείας της Δυτικής Αττικής».

-- Το Δεκέμβρη του 2020 έκανε δήλωση - παρέμβαση για την κακή κατάσταση του συστήματος Υγείας στη Δυτική Αθήνα, για την οποία είχαν προηγηθεί συγκεκριμένες παρεμβάσεις του Κόμματος στη Βουλή, καλώντας την κυβέρνηση να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ενισχυθούν με υγειονομικό προσωπικό οι υποδομές Πρωτοβάθμιας Υγείας στη Δυτική Αθήνα.

-- Τον ίδιο μήνα, Δεκέμβρη του 2020, συναντήθηκε με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων Σχολείων Ειδικής Αγωγής του δήμου Αιγάλεω, οι οποίοι τον ενημέρωσαν αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως είναι οι μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, ακόμα και αναπληρωτές, σε βοηθητικό προσωπικό για τις ανάγκες φυσικοθεραπειών κ.λπ., στο κτιριακό, σε εξοπλισμό κ.ά. Ενώ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέθεσε τις συγκεκριμένες διεκδικήσεις του Κόμματος για όλο το πλέγμα αναγκών και δικαιωμάτων των παιδιών με αναπηρία.

-- Το Σεπτέμβρη του 2020 μίλησε σε εκδήλωση της ΚΟ Αττικής στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω με θέμα «Ο αγώνας για τη ζωή και την υγεία του λαού δεν μπορεί να περιμένει», παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων φορέων της περιοχής. Επρόκειτο για μία ακόμα σημαντική παρέμβαση του Κόμματος, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που παίρνει από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, αναδεικνύοντας τα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία του λαού και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης.

-- Τον Ιούνη του 2020 μίλησε σε σύσκεψη με εκπροσώπους 35 φορέων της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής για το περιβάλλον, στο Πάρκο Τρίτση, «εμβληματικό» σημείο των προσπαθειών και του αγώνα τόσο των κατοίκων της Δυτικής Αττικής όσο και της σταθερής στήριξης και δράσης του ΚΚΕ για ανοιχτούς ελεύθερους χώρους, ποιότητα ζωής, προστασία του περιβάλλοντος, για την απαίτηση του λαού να κλείσει το αίσχος της χωματερής της Φυλής.

-- Στην καρδιά της Δυτικής Αθήνας, που πληρώνει διαχρονικά βαρύ φόρο αίματος από την έλλειψη έργων υποδομής (αντιπλημμυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση κ.λπ.), όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί σχετικές παρεμβάσεις, σε συνέχεια της μεγάλης εκδήλωσης της ΚΟ Αττικής στο Ιλιον το Νοέμβρη του 2019, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ και θέμα «Η πρόληψη και η πολιτική προστασία του λαού δεν είναι "πολυτέλεια" - Οι θέσεις του ΚΚΕ».

Τον ίδιο μήνα ο Δ. Κουτσούμπας είχε επισκεφτεί, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, το δημαρχείο Αγίων Αναργύρων - Καματερού, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο και το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο, αλλά και το δημαρχείο Ιλίου, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο και με το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου. Στο τραπέζι είχαν τεθεί ζητήματα όπως η υποχρηματοδότηση και η μεγάλη έλλειψη προσωπικού και υποδομών, οι ελεύθεροι χώροι, η δημιουργία ΚΥ αστικού τύπου στο Ιλιον κ.ά.

Πλάι σ' αυτές τις κεντρικές πρωτοβουλίες οι Κομματικές Οργανώσεις στη Δυτική Αττική, οι κομμουνιστές που δραστηριοποιούνται σε σωματεία και φορείς, με τη δράση τους αναδεικνύουν και με συγκεκριμένες διεκδικήσεις παλεύουν για όλα τα σοβαρά ζητήματα, όπως: Την επαναλειτουργία του πρώην Νοσοκομείου Λοιμωδών, στο οποίο έβαλε λουκέτο η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το 2013, λουκέτο που διατήρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τη φτώχεια και την ανεργία που τσακίζουν κόκαλα στην περιοχή. Τα ζητήματα της Παιδείας, όπου καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, σε προσωπικό καθαριότητας, γηρασμένα κτίρια. Την καθημερινή ταλαιπωρία στη μετακίνηση των εργαζομένων με τα ΜΜΜ. Τις ελλείψεις σε υποδομές για αθλητισμό και πολιτισμό κ.ά. Επίσης τις διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά, λόγω χρεών, που ειδικά τους τελευταίους μήνες πολλαπλασιάζονται.

Το ΚΚΕ με την πολύπλευρη αυτή παρέμβασή του αναδεικνύει ταυτόχρονα τις αιτίες αυτών των προβλημάτων όπως και τις ευθύνες της κυβέρνησης, που στη λογική του «κόστους - οφέλους» παίζει «στα ζάρια» τη ζωή και την υγεία εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στην περιοχή, κάτι που φαίνεται ακόμα περισσότερο την περίοδο της πανδημίας. Μια πολιτική που φανερώνει τις διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν ή διαχειρίζονται αυτήν την κατάσταση μέσα και από την περιφερειακή διοίκηση σήμερα και τα προηγούμενα χρόνια.

Το Κόμμα καλεί σε συμπόρευση τον εργατόκοσμο, το λαό της περιοχής, σε οργάνωση της αντίστασης και της αντεπίθεσης. Να εμπιστευτεί τη δική του δύναμη, να οργανώσει την πάλη του για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org