Τρίτη 2 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ
«Λάστιχο» τα πρωτόκολλα με ευθύνη του υπουργείου και της εργοδοσίας

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας, την αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τον έλεγχο της τήρησής τους ζητά το Σωματείο Εργαζομένων σε Ιδιωτικές Κλινικές και Γηροκομεία, με αφορμή τις πρόσφατες συρροές κρουσμάτων σε τέτοιες δομές στον Πειραιά και στην Αθήνα.

Καθώς για πολλοστή φορά επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του Σωματείου για τον αυξημένο κίνδυνο να μετατραπούν οι κλινικές σε εστίες υπερμετάδοσης, σημειώνει ότι βασικοί παράγοντες αύξησης της επικινδυνότητας είναι τα ανεπαρκέστατα υγειονομικά πρωτόκολλα και το ότι η προστασία των κλινικών βρίσκεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των διευθύνσεων των μονάδων, με ταυτόχρονη απουσία ελεγκτικών μηχανισμών από το υπουργείο.

Το Σωματείο σημειώνει τη «μόνιμη τακτική» των διευθύνσεων να κρύβουν επιβεβαιωμένα ή πιθανά κρούσματα, με πολλούς εργαζόμενους να μη γνωρίζουν καν ότι ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο. «Οι χώροι εργασίας παραμένουν ουσιαστικά απροστάτευτοι. Στις ιδιωτικές κλινικές μετακινούνται δεκάδες άνθρωποι καθημερινά, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και για αυτόν το λόγο οι χώροι αυτοί θα έπρεπε να είναι διπλά προστατευμένοι», τονίζει το Σωματείο και απαιτεί: Υποχρεωτικά - τακτικά τεστ, αυστηρό καθορισμό του μέγιστου αριθμού επισκεπτών και τακτικούς ελέγχους από τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ