Τρίτη 2 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να λειτουργήσει η Μαιευτική κλινική στο Νοσοκομείο Κατερίνης

Να λειτουργήσει εδώ και τώρα η Μαιευτική κλινική στο Νοσοκομείο Κατερίνης, που από την αρχή του 2ου κύματος της πανδημίας υπολειτουργεί, και να παρθούν επειγόντως μέτρα για τη διασφάλιση της προστασίας της μητρότητας, απαιτεί η Τομεακή Επιτροπή Πιερίας του ΚΚΕ.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Πιερίας, στο πλαίσιο της επιλογής της κυβέρνησης να μετατρέψει τα νοσοκομεία σε μίας νόσου «στο Νοσοκομείο Κατερίνης μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να μη λειτουργούν τα τακτικά ιατρεία, συνεχίζει η Χειρουργική να είναι συγχωνευμένη με τη Μαιευτική. (...) Για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία της Μαιευτικής απαιτούνται διεύθυνση, ενίσχυση με γιατρούς, εξειδικευμένο προσωπικό.

Τραγικό επίσης είναι ότι στη συγχωνευμένη πλέον Χειρουργική - Μαιευτική παρατηρήθηκε το φαινόμενο να νοσηλεύονται εμπύρετα περιστατικά, που θα έπρεπε να βρίσκονται στην Παθολογική και όχι μαζί με τους χειρουργημένους».

Η ΤΕ Πιερίας χαρακτηρίζει απαράδεκτο το να αδυνατεί το νοσοκομείο λόγω των ελλείψεων να διασφαλίζει στις γυναίκες της Πιερίας να μπορούν να γεννήσουν με ασφάλεια, απολαμβάνοντας υψηλές παροχές Υγείας, χωρίς να τις παραπέμπει σε άλλα νοσοκομεία κοντινότερων νομών και χωρίς να στρέφονται σε επιλογές ιδιωτικών κλινικών, με βαρύ οικονομικό κόστος.

Μεταξύ άλλων απαιτεί να λειτουργήσει άμεσα η Μαιευτική κλινική, να λειτουργήσουν τα τακτικά ιατρεία, τα χειρουργεία και όλες οι κλινικές. Μαζικές, μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών στο νοσοκομείο και στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Πιερία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ