Τρίτη 2 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ
«Αν όλα πάνε καλά», μετά το καλοκαίρι η ανοσία

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εμβολιασμών και τον εμβολιασμό των ευάλωτων ομάδων αναμένεται να δημιουργηθεί «ένα ικανοποιητικό τείχος ανοσίας γύρω στο καλοκαίρι», εφόσον όλα εξελιχθούν καλά, ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για τον εμβολιασμό. Ωστόσο έμεινε και πάλι μετέωρος ο εμβολιασμός του υπόλοιπου πληθυσμού, δεν δόθηκε καμία απάντηση για τις δόσεις εμβολίων που πρόκειται να παραδοθούν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δύο μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών, ακόμη δεν έχει εμβολιαστεί ούτε το 10% του πληθυσμού. Μπροστά στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, τόσο στο δημόσιο σύστημα Υγείας όσο και στον εμβολιασμό, ο γγ της ΠΦΥ, Μ. Θεμιστοκλέους, ανέσυρε «τους πυλώνες του επιχειρησιακού σχεδίου» που είχαν παρουσιαστεί τον περασμένο Νοέμβρη, μίλησε με προσμονή «για αυξημένες παραδόσεις τον Απρίλη», ενώ ισχυρίστηκε ότι έχει εξαλειφθεί η ταλαιπωρία των εμβολιαζομένων, όταν η μια καταγγελία διαδέχεται την άλλη για ανθρώπους που πρέπει να ταξιδέψουν από νησί σε νησί ή να διασχίσουν χιλιόμετρα ξηλωμένου οδικού δικτύου (όπως στη Σάμο), προκειμένου να εμβολιαστούν. Σχετικά με τις καταγγελίες για εμβολιασμούς εκτός προτεραιοποίησης, είπε πως τα περιστατικά είναι περίπου 10 και όλα υπό διερεύνηση.

«Σε περιβάλλον με υψηλό ιικό φορτίο μπορεί να συντελέσουν στη μετάδοση του ιού και οι εμβολιαζόμενοι. Οι ίδιοι κανόνες πρέπει να ισχύουν και για τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους», υπογράμμισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μ. Θεοδωρίδου. Να σημειωθεί ότι στο όνομα της «μείωσης του κόστους», έχει δοθεί οδηγία σε νοσοκομεία να μην υποβάλλονται σε τεστ όσοι υγειονομικοί έχουν εμβολιαστεί.

Θεσσαλονίκη: Κατεπείγουσα έρευνα για στελέχη της ΝΔ που παρέκαμψαν τη σειρά εμβολιασμού

Στο μεταξύ, η αποκάλυψη ότι στελέχη της ΝΔ στον δήμο Θεσσαλονίκης παρέκαμψαν τη σειρά εμβολιασμού και εμβολιάστηκαν είτε οι ίδιοι είτε συγγενείς και φίλοι τους, επιβεβαιώνει τα προβλήματα και τα κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στην όλη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η Εισαγγελία, για την υπόθεση, που αφορά τουλάχιστον 24 εμβολιασμούς που έγιναν εκτός λίστας στα Ιδρύματα «Αγιος Δημήτριος» και «Αγιος Παντελεήμονας» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ζήτημα έγινε γνωστό όταν γονείς παιδιών με αναπηρία που φιλοξενούνται στο ίδρυμα «Αγιος Δημήτριος» κατήγγειλαν ότι έμειναν παιδιά ανεμβολίαστα που βρίσκονταν στη λίστα αναμονής και εξυπηρετήθηκαν στελέχη της ΝΔ.

Μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας, κυβέρνηση και διοίκηση δήμου επιχείρησαν να παρουσιάσουν μια εικόνα «κάθαρσης», με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβα, να ανακοινώνει ότι απάλλαξε από τα καθήκοντά της την αντιδήμαρχο Παιδείας. Επίσης, αρχικά κάλεσε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να παραιτηθεί, όμως μετά την άρνησή του αναγκάστηκε να τον διαγράψει από τη Δημοτική Ομάδα. Επίσης ανακοινώθηκε ότι με απόφαση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα και των δύο.

Σε σχόλιό της η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει ότι αυτά τα φαινόμενα αναδεικνύουν για άλλη μια φορά τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα στη διαδικασία των εμβολιασμών, τα κενά που δημιουργούνται και που κάποιοι δεν διστάζουν να εκμεταλλευτούν για να «τακτοποιήσουν» τους δικούς τους ανθρώπους.

Η Οργάνωση του Κόμματος χαρακτηρίζει υποκριτική τη στάση της διοίκησης Ζέρβα, αναδεικνύοντας τις δικές της ευθύνες για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ, τις ελλείψεις στα σχολεία κ.λπ.

Απαιτεί πραγματική θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, μέτρα πρόληψης και μαζικά τεστ, πρόσβαση σ' όλα τα διαθέσιμα ασφαλή κι αποτελεσματικά εμβόλια.

Τις εξελίξεις σχολίασε και η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Θεσσαλονίκης, ζητώντας αναλυτική ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο μεταξύ, περισσότερες από 120 δόσεις εμβολίων, που φυλάσσονταν σε ψυγείο στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου καταστράφηκαν, όταν το βράδυ του Σαββάτου σημειώθηκε διακοπή ρεύματος λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ. Τα προγραμματισμένα, για χτες και σήμερα, ραντεβού ενημερώθηκαν το πρωί της Δευτέρας για την αναβολή «λόγω έλλειψης εμβολίων». Παρότι η ΔΕΗ αποκατέστησε τη βλάβη, το ψυγείο δεν επανήλθε σε λειτουργία...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το εμβόλιο...(2021-12-15 00:00:00.0)
Εγκλωβισμένοι χιλιάδες εργαζόμενοι που αδυνατούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους(2021-09-29 00:00:00.0)
«Σέρνεται» η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού(2021-09-14 00:00:00.0)
Στο 20,39% η «εντυπωσιακή» εμβολιαστική κάλυψη(2021-06-03 00:00:00.0)
Θάνατος βρέφους από ιλαρά(2017-10-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ