Τρίτη 2 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΧΑΝΙΑ
Νέο κρούσμα αυταρχισμού απέναντι σε φοιτητές

Το κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής που έχει επιλέξει η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, για να τρομοκρατήσει με σκοπό να προχωράει τους σχεδιασμούς της, και το οποίο εκφράστηκε το Σάββατο και στα Χανιά με τις προσαγωγές φοιτητών, μελών του Φοιτητικού Συλλόγου και συνδικαλιστών, καταγγέλλουν Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης, σημειώνοντας ότι σε αυτή της την προσπάθεια η κυβέρνηση αξιοποιεί ενέργειες που καμία σχέση δεν έχουν με το φοιτητικό κίνημα, ως άλλοθι για να στραφεί απέναντι στους φοιτητικούς αγώνες.

Σε σχετικό ψήφισμα του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, καταγγέλλεται: «Στις 27/2, σε συνέχεια του κρεσέντο καταστολής στο ΑΠΘ και στις φοιτητικές κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις, αστυνομικοί στα Χανιά εισέβαλαν στα σπίτια φοιτητών ασκώντας τρομοκρατία και προσήγαγαν φοιτητές μέσα και έξω από τα σπίτια τους. Ασφάλεια με πολιτικά και πολιτικά αυτοκίνητα χωρίς καν να επιδειχθούν ταυτότητες "απήγαγε" φοιτητές και τους μετέφερε για ώρες στην Ασφάλεια, χωρίς καμία απολύτως αφορμή. Αλλους φοιτητές τους ακολουθούσε η Ασφάλεια στους δρόμους της πόλης. Μεταξύ αυτών βρίσκονται φοιτητές του Ενιαίου Συλλόγου του Πολυτεχνείου Κρήτης. Προσήχθη, ανάμεσα σε άλλους, και ο φοιτητής Γ. Σ., μέλος του ΔΣ του ΦΣ ΗΜΜΥ, στο σπίτι του οποίου πραγματοποιήθηκε αναίτια έφοδος των αστυνομικών δυνάμεων. Σε μία προσπάθεια δικαιολόγησης αυτής της αυθαίρετης πρακτικής κατατρομοκράτησης, του απαγγέλθηκαν τελείως ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες.

Σε αυτό το σημείο έχει φτάσει ο αυταρχισμός της κυβέρνησης. Να παρακολουθούν φοιτητές και να στήνουν καρτέρι στα σπίτια τους», σχολιάζει ο Σύλλογος.

Και μεταξύ άλλων δηλώνει: «Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να επιβάλει σιγή νεκροταφείου και να τρομοκρατήσει το φοιτητικό κίνημα. Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα οι πλήρως ανυπόστατες κατηγορίες. Να αθωωθεί ο φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Γ. Σ. και όλοι οι διωκόμενοι φοιτητές, που αδίκως στοχοποιούνται. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ