Σάββατο 27 Φλεβάρη 2021 - Κυριακή 28 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Υποκρισία για το μπλακάουτ στο Τέξας

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Κροκοδείλια δάκρυα έχυσε την Παρασκευή ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μεταβαίνοντας στο Χιούστον για «συμπαράσταση» στα εκατομμύρια Τεξανών που έμειναν πριν από μία βδομάδα δίχως ηλεκτρικό ρεύμα και νερό (σε κάποιες περιοχές δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμα οι βλάβες). Στο πλευρό του ήταν και ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης, Γκρεγκ Αμποτ, για να δείξουν «δικομματικά» το ψεύτικο ενδιαφέρον τους για τα δεινά των λαϊκών νοικοκυριών που έμειναν εκτεθειμένα στο ψύχος από τα μπλακάουτ, τα οποία προκάλεσαν οι ιδιωτικές εταιρείες για να μην έχουν μεγαλύτερες ζημιές στις υποδομές τους.

Τα εκατομμύρια εργαζομένων έδωσαν μάχη επιβίωσης σε θερμοκρασίες ακόμα και -18 βαθμών Κελσίου και ένιωσαν στο πετσί τους τι θα πει καπιταλιστική ελεύθερη αγορά. Οπως και οι συγγενείς αρκετών δεκάδων που πέθαναν από το δριμύ ψύχος, μεταξύ των οποίων ένα 11χρονο αγόρι που βρέθηκε ξυλιασμένο στο κρεβάτι του. Μάλιστα στη συνέχεια καλούνται να πληρώσουν υπέρογκους λογαριασμούς ηλεκτρικού.

Παράλληλα, περίπου 6.000 κάτοικοι προαστίων του Φοίνιξ της Αριζόνας δεν θα έχουν πόσιμο νερό τουλάχιστον μέχρι το Μάη γιατί ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής έχει μολυνθεί από παρακείμενο πεδίο βολής του στρατού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ