Σάββατο 27 Φλεβάρη 2021 - Κυριακή 28 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Συνεκπαιδεύσεις στον Περσικό

Συνεκπαιδεύσεις στον Περσικό Κόλπο με Αμερικανούς και άλλους «εταίρους» πραγματοποίησαν οι Ενοπλες Δυνάμεις, λίγες μόνο ώρες πριν από το νέο δολοφονικό χτύπημα των Αμερικανών στη Συρία.

Κατά χρονολογική σειρά, αρχικά συνεκπαίδευση με κορβέτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έκανε την Πέμπτη η φρεγάτα «ΥΔΡΑ», η οποία, θυμίζουμε, είχε καταπλεύσει στο λιμάνι του Αμπου Ντάμπι στις 19/2, στο πλαίσιο συμμετοχής της σε εκθέσεις εκεί, μέχρι να ξεκινήσει τον «επανάπλου» της στις 25/2.

Αργότερα, την ίδια μέρα, διεξήχθη, πάντα στον Περσικό, συνεκπαίδευση της ελληνικής φρεγάτας με τα περιπολικά πλοία των ΗΠΑ «ADAK» και «MAUI», πλοία της ...Ακτοφυλακής.

Στις σχετικές ανακοινώσεις του το ΓΕΕΘΑ «δεν κρύβει λόγια», αναφέροντας ότι οι δραστηριότητες αυτές δείχνουν «έμπρακτα τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ». Για δε τη συνεκπαίδευση με τους Αμερικανούς ισχυρίζεται ότι «αποδεικνύει έμπρακτα τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Ενοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών στην εδραίωση κλίματος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής καθώς και την εμβάθυνση της συνεργασίας που συντελείται διαρκώς στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ», της νέας συμφωνίας για τις βάσεις, που έρχεται ως «ομπρέλα» να καλύψει όλο το εύρος της ελληνικής εμπλοκής στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια όπου Γης, που δημιουργούν νέους κινδύνους για το λαό μας και άλλους λαούς.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org