Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΑΓΟΡΑ ΠΗΛΙΟΥ
Κατέρρευσε τμήμα της περιμετρικής στέγης του κλειστού γυμναστηρίου

Ούτε μήνας δεν πέρασε από τα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου Ζαγοράς, και τμήμα της περιμετρικής στέγης κατέρρευσε από τα χιόνια της περασμένης βδομάδας. Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ζαγοράς - Μουρεσίου, «οι τεχνικές αστοχίες αποτελούν τρανή απόδειξη της επιλογής κατασκευής των δημόσιων υποδομών μέσω ΣΔΙΤ, υποδομές που πραγματοποιούνται με βασικό μοχλό το κέρδος και όχι τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο της κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου το διεκδικούσαν ο λαός και η νεολαία του δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου πάνω από 30 χρόνια. Τελικά, κάτω από μεγάλες πιέσεις, εκδόθηκε το 2010 η οικοδομική άδεια σύμφωνα με πρότυπα σχέδια της ΓΓΑ για γυμναστήριο τύπου Τ11β, ενώ η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε το 2017 από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τη σύμβαση να ανέρχεται σε 937.000 ευρώ και κατόπιν αναθεωρήσεων σε 1,3 εκατ. ευρώ περίπου. Το έργο, που βάσει της σύμβασης έπρεπε να κατασκευαστεί μέχρι το 2019, ολοκληρώθηκε τελικά πριν από λίγους μήνες και παραδόθηκε τον Γενάρη του 2021.

Οπως επισημαίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ζαγοράς - Μουρεσίου, «πέρα από το γεγονός ότι εγείρονται πολλά ερωτήματα σχετικά με τις ζημιές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, δεν μπορεί παρά να αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, με την κατασκευή των απαραίτητων εργασιών και στα υπόλοιπα τμήματα της στέγης».

Τονίζει ότι το γυμναστήριο Ζαγοράς, το μοναδικό κλειστό στο δήμο, δεν είναι χάρισμα κανενός προς τους αθλητές, τα σωματεία και τη νεολαία της περιοχής, αλλά υποχρέωση της εκάστοτε κυβέρνησης και της ΓΓΑ. Και καλεί τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, τους αθλητές αλλά και τους μαζικούς φορείς της περιοχής να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού χωρίς καμιά επιβάρυνση των αθλητικών σωματείων και των αθλούμενων, την ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων με κρατική επιχορήγηση ώστε να σταματήσει η πληρωμή των αθλούμενων στους συλλόγους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ