Σάββατο 19 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Διαφάνεια και διαπλοκή

Οι πρωτομάστορες της διαπλοκής της ΠΑΣΟΚονεοδημοκρατικής Ετερόρρυθμης Εταιρίας, κλώνοι του τρισβάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, τους τελευταίους μήνες κόπτονται περί διαφάνειας. Η μεν ΝΔ ζητά «αξιοκρατία», ελέγχους στις κρατικές συμβάσεις και εισαγγελικές παρεμβάσεις σε μια σειρά υποθέσεων που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, όπως λ.χ. τη ληστεία που επιτελέστηκε μέσω του χρηματιστηρίου, οδηγώντας σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που είχαν πέσει στην παγίδα των υποσχέσεων περί εύκολου κέρδους κτλ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την πλάτη στον τοίχο, μιλώντας για εντεταλμένους εισαγγελείς, καταψηφίζει, ελέω καλπονοθευτικού συστήματος, την εξεταστική επιτροπή που ζητά το σύνολο της αντιπολίτευσης, που εκφράζει και την πλειοψηφία του ελληνικού λαού! Παράλληλα για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις εισάγει νομοσχέδια για τη ...διαφάνεια των οικονομικών των κομμάτων, θεωρώντας ότι οι πολίτες της χώρας είναι καταναλωτές κουτόχορτου και αγνοούν αυτό που γνωρίζουν και τα μικρά παιδιά. Οτι κεφάλαιο και ΠΑΣΟΚ - ΝΔ είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Η σήψη και η διαφθορά έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που οι εμβόλιμες τσόντες τύπου Αβραμόπουλου μπορούν να δώσουν απάντηση στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Μοναδική λύση η ανατροπή του συστήματος. Το Μέτωπο αποτελεί τη μοναδική πρόταση διεξόδου κι όσο αυτό γίνει γρηγορότερα συνείδηση από το λαό, τόσο καλύτερο για τη χώρα.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Φαινόμενο του θερμοκηπίου

Σύμφωνα με διεθνείς πηγές, οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα την περασμένη χρονιά αυξήθηκαν κατά 8%, ακυρώνοντας στην πράξη τα όσα διακηρύχτηκαν στο Κιότο. Το Μαρακές ήταν μια ακόμα απόδειξη ότι είναι αδύνατη η οποιαδήποτε λύση τη στιγμή που ΗΠΑ, Καναδάς και Αυστραλία επιμένουν να ρυπαίνουν χωρίς να υπολογίζουν τίποτα. Το έχουμε ξαναγράψει. Στο πλαίσιο του καπιταλισμού φιλοπεριβαλλοντικές πολιτικές με ριζοσπαστικές λύσεις είναι αδύνατες.

Βιοποικιλότητα

Παγκόσμια χρονιά για τη σωτηρία της βιοποικιλότητας η φετινή. Ισως εκεί να οφείλεται η αισιοδοξία του ΠΑΣΟΚ για τη διατήρησή του στην εξουσία. Είναι κι αυτό μια άποψη...

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
«Οικοενημέρωση» τ. 44

Για τέταρτη συνεχή χρονιά συνεχίζεται η έκδοση του μηνιάτικου εντύπου της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας που αντιστέκεται στο κλίμα των καιρών, που θέλει να σταματούν παρόμοια εγχειρήματα ακόμα και αθηναϊκών εντύπων κάτω από το δυσβάσταχτο βάρος των οικονομικών στο χώρο των εντύπων, είτε αυτά προέρχονται από τις αλλεπάλληλες αυξήσεις του χαρτιού, είτε από τη «συνωμοσία» των ΕΛΤΑ, που αντιμετωπίζει κάθε εναλλακτικό έντυπο το ίδιο με τα περιοδικά που μοιράζουν κατσαρόλες, τσάντες, κουρτίνες και είδη νοικοκυριού γενικώς... Στο τελευταίο τεύχος της «Οικοενημέρωσης» μπορείτε να πληροφορηθείτε για την ειδική χωροταξική μελέτη του Πηλίου και να διαβάσετε ειδήσεις από το εξωτερικό και το εσωτερικό της χώρας, που δε θα εντοπίσετε στα κίτρινα πολυσέλιδα ταμπλόιτ. Από μας ευχές για καλή δύναμη στους συντελεστές της έκδοσης, που μπορεί να μη συμφωνούμε πάντα με τις απόψεις τους, αλλά η συμβολή τους στον πράσινο χώρο είναι σημαντική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ